Obavijesti

Promo sadržaj

Na Međunarodni dan sreće: 45 godina sreće Hrvatske Lutrije

Na Međunarodni dan sreće: 45  godina sreće Hrvatske Lutrije
1

Na Međunarodni dan sreće, 20. ožujka, Hrvatska Lutrija kreće s proslavom 45. obljetnice svoga postojanja. Priča je započela još davne 1973. g. kad je Sabor RH donio Zakon o igrama na sreću

Od tada pa sve do danas, igra sve povezuje i zbližava, a u mnoge domove ušli su dobici, uzbuđenje, radost, smijeh pa i suze radosnice. Tako je u ovih prvih 45 godina velik broj naših igrača ostvario značajne dobitke, a kada govorimo o njihovoj ukupnoj vrijednosti, riječ je o gotovo devet milijardi kuna.

Priređivanjem igara na sreću, Hrvatska Lutrija sreću zaista donosi brojnim članovima društva, a u pitanju nisu samo dobitnici sjajnih iznosa. Zahvaljujući uplatama igrača, u ovih gotovo pola stoljeća, izdvojeno je 2,5 milijarde kuna za organizacije koje promiču razvoj sporta, pridonose borbi protiv droga i svih drugih oblika ovisnosti, organizacije koje se bave socijalnom i humanitarnom djelatnošću, problemima i zadovoljavanjem potreba osoba s invaliditetom, tehničkom kulturom, kulturom, izvaninstitucionalnom naobrazbom i odgojem djece i mladih te one organizacije koje pridonose razvoju civilnog društva.

Još jedan od načina isticanja one najvažnije uloge – društvene je i objava javnog natječaja za donacije ukupne vrijednosti 450.000 kuna upravo na Međunarodni dan sreće. Na ovaj način, osim kroz državni proračun, pruža se mogućnost izravne podrške svim organizacijama civilnog društva i javnim ustanovama sa sjedištem u RH čije su aktivnosti usmjerene općoj dobrobiti i poboljšanju kvalitete života društvene zajednice te kojima je financijska pomoć potrebna za realizaciju projekata iz zadanih programskih područja financiranja. Ovom rođendanskom gestom, Hrvatska Lutrija nastoji podsjetiti korisnike na svoju ulogu 'ruke podrške' koja je već 45 godina usmjerena prema društvu i zajednici.

Uz planirane rođendanske aktivnosti, na Međunarodni dan sreće, Hrvatska Lutrija kao dugogodišnja članica Svjetske (World Lottery Association) i Europske lutrijske asocijacije (European Lotteries), ima čast biti domaćin međunarodnog PR/Communication & Social Media seminara. Međunarodni seminar traje do četvrtka 22. ožujka, a okupit će 50-ak stručnjaka iz lutrijskih organizacija raznih zemalja.

Hvala svima koji su dio priče Hrvatske Lutrije toliki niz godina i koji svojim uplatama podržavaju i sudjeluju u izgradnji boljeg sutra. Mi se godina ne sramimo i vjerujemo u one koje dolaze.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
PROMO

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.
Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!