News

Komentari 2

Na području Čavli pronašao je ručnu bombu: Uništili su ju

U okviru akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće je dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija, ponovila je policija

Policija je u četvrtak dobila dojavu građanina koji je u okolici Rijeke na području Čavli pronašao bombu. Dolaskom na mjesto događaja djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave utvrdili su kako je riječ o ručnoj bombi zaostaloj iz II. svjetskog rata te je uništili u skladu s pravilima struke.

- Zahvaljujemo savjesnom građaninu na dojavi i ovom prilikom pozivamo sve građane koji pronađu ili posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, oružje ili streljivo da ga ne diraju, već da pozovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Nakon poziva na mjesto na kojemu se ta sredstva nalaze ili na njihove kućne adrese doći će policijski službenici u civilu i eksplozivna sredstva sigurno preuzeti.
Posebno molimo da se takva sredstva ne ostavljaju na različitim mjestima u prirodi (šume, jezera, rijeke ili more), kao ni na odlagalištima otpada, zbog sigurnosti ostalih građana. Naglašavamo da je u okviru akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.
Više  informacija o dragovoljnoj predaji oružja i ostalih eksplozivnih sredstava te o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“  mogu se dobiti i pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92 - objavila je PU primorsko-goranska

Najčitaniji članci