Obavijesti

News

Komentari 196

'Na policama Konzuma će za blagdane biti svježega mesa'

'Na policama Konzuma će za blagdane biti svježega mesa'
1

Ramljak je u utorak održao konferenciju za novinare s ciljem transparentne komunikacije i detaljnog upoznavanja medija sa svim poduzetim koracima za stabilizaciju i normalizaciju poslovanja

VIDEO

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik za Agrokor je u utorak popodne u prostorijama kompanije održao konferenciju za novinare. 

Obećao je da do petka stiže isplata plaća radnicima Agrokora i rekao je da će se financijska injekcija od 150 milijuna eura definirati tijekom srijede. 

- Situacija je bolja danas nego sam očekivao, likvidnih sredstava ima sve više vi više. Obećati mogu da će plaće biti svim zaposlenicima biti isplaćene do petka. Vođeni su pregovori s bankama o financiranju likvidnih sredstava do 150 milijuna eura. Očekujemo da ćemo sutra dogovorit cijelu dokumentaciju i da bi u četvrtak bila puštena sredstva za dobavljače te da bi se napravila zaliha za turističku sezonu. Vođeni su intenzivni razgovori u više timova. Domaći stručnjaci koje sam angažirao su počeli raditi s ljudima iz kompanije. Sad se polako stabiliziraju poslovanja pojedinih kompanija. Danas je PIK Vrbovec dobio određena sredstva s kojima će nabaviti mesne prerađevine za nadolazeće blagdane. Dakle na policama Konzuma će biti svježe meso za Uskrs - rekao je Ramljak i dodao da je Konzum počeo s isplatom dobavljačima. 

Taj kredit bit će dostatan za idućih mjesec do 45 dana, nakon čega bi trebalo osigurati još 300 milijuna eura koji bi bili dovoljni za stabilnost barem u idućih devet mjeseci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Informaciju da je Moody's smanjio rejting Agrokoru, Ramljak nije detaljnije komentirao. Rekao je kako taj report nije vidio i da je to samo njihovo mišljenje. Ramljaka također ne brine pad dionica Agrokora na burzi.

Što se tiče kompanija u regiji, Ramljak je rekao da se u utorak čuo telefonski sa svim direktorima.

- Svi su porezi plaćeni u tim državama i ispunjavaju se sve obveze prema dobavljačima i ne vidim da postoje bilo kakvi problemi u tim kompanijama - rekao je Ramljak. 

Što se tiče savjetničkog tima, činit će ga ljudi iz kompanije, ali i izvan. Kako se neslužbeno doznaje iz Agrokora, to su Marko Delić i Branimir Bricelj iz tvrtke Altera Kapital, Tomislav Matić iz Texo managementa te 10-ak pravnika iz odvjetničke tvrtke Šavorić i partneri. 

Iz kompanije ostaju, neslužbeno doznajemo, Anja Linić, Vladimir Bošnjak, Luka Cvitan...a kako doznajemo Ivan Crnjac odlazi. 

U iduća dva, tri dana u Zagreb će doći i međunarodni savjetnici za restrukturiranje iz tri do četiri konzultantske kuće. Alvareza je Ramljak pozvao da da svoju ponudu za restrukturiranje pa će odlučiti hoće li prihvatiti njegov plan ili iz neke druge konzultantske kuće.

Što se tiče financijskog izvještaja Agrokora, Ramljak je rekao kako je zadnji napravljen u devetom mjesecu prošle godine te kako se nakon pola godine ne bi pouzdao u te brojke jer su se ipak sad promijenile. No, kako neslužbeno doznajemo, mišljenje je da je situacija što se tiče duga i gora stoga će revizor utvrditi pravu sliku i pravo stanje. 

Stupanjem na snagu Zakona o postupku izvanredne uprave, tzv "lex Agrokor" računi Konzuma ni jedne druge tvrtke više se, u idućih godinu dana, ne mogu blokirati, a kako smo neslužbeno doznali dnevni priljev samo u Konzumu iznosi oko 30 milijuna kuna. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21