Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na slobodi: Ugrozio je zdravlje ljudi, a pustili su ga iz pritvora

Sud je naveo da Diklić više ne radi u bjelovarskoj bolnici pa ne može utjecati na svjedoke. Uz to, kaznena djela za koje se tereti dokazuju se dokumentacijom

Damir Špehar/Pixsell
Foto: Damir Špehar/Pixsell
96 komentara

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru prihvatilo je u četvrtak žalbu dr. Davorina Diklića i ukinulo mu istražni zatvor te je odmah pušten na slobodu. 

Na tu odluku žalilo se Općinsko državno odvjetništvo, no žalba je odbijena kao neosnovana. 

U obrazloženju rješenja stoji da Diklić već duže vrijeme ne obnaša dužnost šefa kirurgije i v.d. ravnatelja bolnice pa nije u kontaktu s kolegama iz bjelovarske bolnice, već je u KB Sestara milosrdnica, na užoj specijalizaciji. 

Stoga sud ne vidi način na koji bi mogao utjecati na iskaze kolega jer uz ostalo s njima već duže vrijeme nije u dobrim odnosima. 

Pored toga, 13 kaznenih djela protiv zdravlja ljudi, za koja ga tereti Odvjetništvo, ne dokazuju se iskazima svjedoka već medicinskom dokumentacijom i sudsko-medicinskim vještačenjem, stoji uz ostalo u obrazloženju rješenja o ukidanju istražnog zatvora. 

Pacijenti žele preseljenje u druge bolnice

Inače na Odjelu kirurgije bjelovarske bolnice od Diklićeva uhićenja i medijskih napisa otežano se radi. 

Zbog poljuljanog povjerenje neki su od pacijenata zatražili premještaj u zagrebačke bolnice. Zbog svega bolnica trpi golemu štetu.

Možda vas zanima i ovo:
Message