Obavijesti

News

Komentari 15

Na snowboardu je poginuo mlađi brat Maksima Mrvice

Na snowboardu je poginuo mlađi brat Maksima Mrvice
14

Bjelolasica: Slavko Mrvica (24) iz Šibenika pao je niz padinu zatvorenog skijališta i pri velikoj brzini udarao o stabla i zadobio smrtonosne ozljede

VIDEO

Slavko Mrvica (24), mlađi brat poznatoga hrvatskog pijanista Maksima Mrvice, poginuo je u utorak prijepodne na skijalištu Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica. Mladić je s dvojicom prijatelja iz škole na stazu došao oko 10 sati. Vozili su se žičarom, a Slavku je iznenada ispao snowboard.
- Otišao je potražiti snowboard zabranjenom padinom. No staza je bila ledena i poskliznuo se - rekao je Vinko Prizmić, pročelnik GSS-a. Na stazi Vrelo, koja je zatvorena za skijaše, zbog leda je Slavko velikom brzinom padao dvjestotinjak metara niz padinu. Udarao je o kamenje i stabla. Prijatelji i spasioci vidjeli su da je pao pa su dvojica spasioca došla do njega za manje od četiri minute. Iako je mladić razgovarao s njima, imao je teške ozljede glave i krvario je obilno na usta. Teško je disao i na mahove gubio svijest. Odmah su mu pružili prvu pomoć, a pozvali su i dodatnu ekipu u kojoj je bila liječnica. Nakon 40-ak minuta Slavku je stalo srce. Pokušali su ga reanimirati, no nažalost, nisu uspjeli. Umro je u 11.25. Prijatelji s kojima je došao na boardanje u teškom su stanju šoka pa su ih smjestili u naselje Bjelolasica. Maksim Mrvica nije želio razgovarati s novinarima. Braća poznatog pijanista su pomorci. Mlađi brat Slavko je plovio na teretnom brodu, a brat Stipe pomorac je na Jadrolinijinim brodovima na Jadranu, a o njima je na blogu pisao i poznati pijanist.
Pred kućom obitelji Mrvica na Šubićevcu okupila se mnogobrojna rodbina. Očiju crvenih od plakanja nisu bili u stanju pričati o pogibiji nesretnog Slavka.
Rekli su nam da je Slavko bio strastveni sportaš i snowboarder, a svojedobno je radio i kao instruktor raftinga. Studirao je na Pomorskom fakultetu u Rijeci i samo mu je jedan ispit preostao do kraja studija. Njegova prerana smrt šokirala je sve Šibenčane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!