News

Komentari 0

Na Spomen-području Barutana počela provedba EU projekta vrijednog 1,19 milijuna kuna

Na Spomen-području Barutana počela provedba EU projekta vrijednog 1,19 milijuna kuna

Trajanje projekta je godinu dana, a što se financiranja tiče, iz EU fondova osigurano je 85 posto iznosa, dok će ostatak financirati Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije

Na Spomen-području Barutana kraj Bjelovara održana je početna konferencija projekta Europskog socijalnog fonda "Društvenim poduzetništvom do osuvremenjivanja muzeologije hrvatske vojne baštine" vrijednog 1,19 milijuna kuna.

Projekt provodi Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije, a predsjednik Marin Sabolović u uvodnom je govoru istaknuo da će projektom pridonijeti jačanju kapaciteta Društva s ciljem transformacije udruge u društvenog poduzetnika, pri čemu će se stvoriti preduvjeti za osiguranje samoodrživosti Društva.

„Projektom će se opremiti prostor Muzeja operativne zone i Zbornog područja Bjelovar modernom tehnologijom kao i ostalom opremom potrebnom za opremanje Muzeja, kako bi se svim posjetiteljima omogućio interaktivni pristup izložbenim sadržajima koji pridonose očuvanju vrijednosti Domovinskog rata i pričaju priču o velikoj hrabrosti i žrtvi prilikom stvaranja domovine”, pojasnio je predsjednik Marin Sabolović.

Trajanje projekta je godinu dana, a što se financiranja tiče, iz EU fondova osigurano je 85 posto iznosa, dok će ostatak financirati Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije.

Društvo ima za cilj promicanje vrijednosti i digniteta obrambenog Domovinskog rata, promicanje hobističkih djelatnosti i istraživanje hrvatske ratne i vojne povijesti.

Najčitaniji članci