Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
440 komentara

Na spomeniku braniteljima pod okriljem noći nacrtali zvijezdu

Udruge branitelja osudile su ovaj, kako kažu, vandalski čin i pozvale institucije da promptno reagiraju kako bi se spriječilo daljnje devastiranje simbola Domovinskog rata...

Foto: HVIDR-a
440 komentara

Ministarstvo hrvatskih branitelja "najoštrije" osuđuje vandalski čin nad spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u zagrebačkoj Dubravi ispisivanjem simbola, crvene zvijezde, pod kojim je tijekom Domovinskog rata izvršena agresija na Republiku Hrvatsku i pod kojim su, ističe, počinjeni najteži zločini.

Sve aktivnosti Ministarstva usmjerene su ka zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja, osobito onih koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske državnosti i u čiji se spomen i čast podižu spomen-obilježja, priopćilo je to ministarstvo.

Dignitet i žrtva poginulih hrvatskih branitelja, koji su najzaslužniji za obranu domovine i stvaranje samostalne i nezavisne Republike Hrvatske u kojoj danas živimo, ne smiju biti ni na koji način oskvrnuti, poručuje se u priopćenju. Svaka vrsta devastacije spomenika podignutih njima u čast, a osobito ispisivanjem simbola pod kojim je tijekom Domovinskog rata izvršena agresija na Republiku Hrvatsku, pod kojim su počinjeni najteži zločini i pod kojim su hrvatski branitelji izgubili svoje živote, vandalizam koji zaslužuje oštru osudu svih stanovnika Republike Hrvatske, ističe Ministarstvo hrvatskih branitelja.

"Očekujemo od hrvatske policije i pravosuđa da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja te apeliramo na sve hrvatske građane da se s posebnim pijetetom odnose prema svim spomenicima podignutima poginulim hrvatskim braniteljima," stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Ministarstva. 

U zagrebačkoj Dubravi u srijedu ujutro je na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima osvanuo grafit u obliku crvene zvijezde. Spomenik je podignut u čast žrtve 74 poginula hrvatska branitelja s područja Dubrave.

Na spomeniku braniteljima pod okriljem noći nacrtali zvijezdu

Noćas ili rano ujutro nepoznati počinitelj pošarao je spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Dubravi u Zagrebu. Na prednjem dijelu spomenika, crvenom bojom iscrtao je zvijezdu petokraku, izvijestila je HVIDR-a. 

Na spomeniku su, inače, uklesana 74 imena poginulih branitelja s područja zagrebačke Dubrave.

Foto: HVIDR-a

O događaju je obaviještena policija koja je izašla na teren, napravila očevid, a nakon završetka obrade podnijet će odgovarajuće prijave. 

Komunalno redarstvo je brzo reagiralo i dalo nalog ovlaštenom gradskom poduzeću za čišćenje spomenika. 

Foto: HVIDR-a

Udruge branitelja s područja Dubrave osudile su ovaj, kako kažu, vandalski čin i pozvale institucije da promptno reagiraju kako bi se spriječilo daljnje devastiranje simbola Domovinskog rata. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message