Obavijesti

News

Komentari 440

Na spomeniku braniteljima pod okriljem noći nacrtali zvijezdu

Na spomeniku braniteljima pod okriljem noći nacrtali zvijezdu
1

Udruge branitelja osudile su ovaj, kako kažu, vandalski čin i pozvale institucije da promptno reagiraju kako bi se spriječilo daljnje devastiranje simbola Domovinskog rata...

VIDEO

Ministarstvo hrvatskih branitelja "najoštrije" osuđuje vandalski čin nad spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u zagrebačkoj Dubravi ispisivanjem simbola, crvene zvijezde, pod kojim je tijekom Domovinskog rata izvršena agresija na Republiku Hrvatsku i pod kojim su, ističe, počinjeni najteži zločini.

Sve aktivnosti Ministarstva usmjerene su ka zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja, osobito onih koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske državnosti i u čiji se spomen i čast podižu spomen-obilježja, priopćilo je to ministarstvo.

Dignitet i žrtva poginulih hrvatskih branitelja, koji su najzaslužniji za obranu domovine i stvaranje samostalne i nezavisne Republike Hrvatske u kojoj danas živimo, ne smiju biti ni na koji način oskvrnuti, poručuje se u priopćenju. Svaka vrsta devastacije spomenika podignutih njima u čast, a osobito ispisivanjem simbola pod kojim je tijekom Domovinskog rata izvršena agresija na Republiku Hrvatsku, pod kojim su počinjeni najteži zločini i pod kojim su hrvatski branitelji izgubili svoje živote, vandalizam koji zaslužuje oštru osudu svih stanovnika Republike Hrvatske, ističe Ministarstvo hrvatskih branitelja.

"Očekujemo od hrvatske policije i pravosuđa da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja te apeliramo na sve hrvatske građane da se s posebnim pijetetom odnose prema svim spomenicima podignutima poginulim hrvatskim braniteljima," stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Ministarstva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U zagrebačkoj Dubravi u srijedu ujutro je na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima osvanuo grafit u obliku crvene zvijezde. Spomenik je podignut u čast žrtve 74 poginula hrvatska branitelja s područja Dubrave.

Na spomeniku braniteljima pod okriljem noći nacrtali zvijezdu

Noćas ili rano ujutro nepoznati počinitelj pošarao je spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Dubravi u Zagrebu. Na prednjem dijelu spomenika, crvenom bojom iscrtao je zvijezdu petokraku, izvijestila je HVIDR-a. 

Na spomeniku su, inače, uklesana 74 imena poginulih branitelja s područja zagrebačke Dubrave.

O događaju je obaviještena policija koja je izašla na teren, napravila očevid, a nakon završetka obrade podnijet će odgovarajuće prijave. 

Komunalno redarstvo je brzo reagiralo i dalo nalog ovlaštenom gradskom poduzeću za čišćenje spomenika. 

Udruge branitelja s područja Dubrave osudile su ovaj, kako kažu, vandalski čin i pozvale institucije da promptno reagiraju kako bi se spriječilo daljnje devastiranje simbola Domovinskog rata. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 440
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag