Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na stotine žena gledaju ga ko' Boga... Jer on to zapravo i jest

Inri Cristo (66) spoznao je da je Sin Božji prije 35 godina. Misija mu je pripremiti izabrane, one koji će preživjeti nuklearnu katastrofu, za novo i bolje društvo

Profimedia
Foto: Profimedia
667 komentara

Brazilac Inri Cristo (66) vjeruje da je reinkarnacija Isusa Krista. Međutim, ne vjeruje to samo on, već i stotine njegovih sljedbenica. Mnoge od njih žive s njim u 'crkvenoj' zajednici 'Novi Jeruzalem' u Brasiliji

U 35 godina propovijedanja riječi Božje proputovao je 27 zemalja, uhićen je 40 puta te su mu zabranili ulazak u Veliku Britaniju, SAD i Venezuelu. Njegova najstarija sljedbenica Abevere (86) prati ga 32 godine. Najmlađa ima 24, a upoznala ga je s dvije godine. Uzeo je ime Inri jer što je i pisalo na raspelu, Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum (Isus Nazarećanin, kralj židovski). 

- Znam da diljem Brazila i cijelog svijeta ima bezbroj ljudi čija srca kucaju zajedno s mojim - rekao je. 

Unatoč tome što vjeruje da je Sin Božji odbija slaviti Božić jer je to samo dan kada bogati ponižavaju siromašne. 

- Tužan je to dan za sve koji vide svijet mojim očima. Djeca bogataša hvale se svojim poklonima, dok siromašna djeca dobivaju mrvice - objasnio je. 

Spoznao je da je Isus za vrijeme posta u Santiagu 1979. godine. Od djetinjstva je pratio snažan glas u glavi, ali tek tada mu je rekao 'ja sam tvoj otac'. 

Kompleks čuvaju psi, a hrane se domaće uzgojenom hranom. U sklopu je i kapelica u kojoj propovijeda. 

Njegova misija je pripremiti izabrane, preživjele od neizbježne nuklearne katastrofe koja će kulminirati na kraju ovog kaotičnog svijeta, za novo društvo kojemu će cilj biti ispuniti božju volju. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message