Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
64 komentara

Dokad mi vrijedi vozačka? Sad to možete provjeriti i na webu

Dozvole se mogu provjeriti putem kategorije "status vozačke dozvole" u glavnom izborniku web stranice, a bitno je znati da se ovime neće dostavljati ni jedan osobni podatak

64 komentara

Stupanjem na snagu strožeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama na internetskim stranicama MUP-a može se provjeriti i stanje svih vozačkih dozvola – odnosno jesu li važeće i ima li vozač negativnih bodova ili neku od izrečenih mjera, doznaje se u MUP-u.

Policija provodi cjelodnevni nadzor brzine kretanja vozila VODIČ KROZ NOVE KAZNE Pričaš na mobitel? Tisuću kn! Nisi vezan? Plati još tisuću...

Dozvole se mogu provjeriti putem kategorije "status vozačke dozvole" u glavnom izborniku web stranice, a bitno je znati da se ovime neće dostavljati ni jedan osobni podatak. 

Ovaj brz i svima dostupan način ukinut će potrebu dodatnih plaćanja upravnih pristojbi i čekanja, poručuju u MUP-u. Podsjećaju da se izmjenama i dopunama Zakona detaljnije propisuju uvjeti zbog kojih se vozilo ne smije dati na upravljanje drugoj osobi.

Vlasnik vozila ili osoba kojoj je vozilo povjereno ne smije na upravljanje dati vozilo osobi za koju, primjerice, može ili mora znati da nema vozačku dozvolu, ima izrečenu mjeru zabrane upravljanja vozilom ili nema dozvolu za odgovarajuću kategoriju vozila.

Vozilo se ne daje na upravljanje niti osobi na kojoj je vidljiv utjecaj alkohola, lijekova i li drugih opijata ili je u tolikoj mjeri umorna ili bolesna da nije u stanju na siguran način upravljati vozilom, ističu u MUP-u.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message