Obavijesti

News

Komentari 38

Hurlimann opet nije svjedočio: Odlučili pročitati njegov iskaz

Hurlimann opet nije svjedočio: Odlučili pročitati njegov iskaz
7

Tamošnji tužitelj rekao je da se Hurlimann ispričao zbog nedolaska, ali da smatra da je dao iskaz i da nema potrebe da svjedoči. Prodanović traži da ga se ispita

VIDEO

Na suđenju Ivi Sanaderu na zagrebačkom Županijskom sudu video linkom iz Švicarske trebao je svjedočiti Stephan Hurlimann, međutim nije se pojavio. On je već ranije u dva navrata odbio doći svjedočiti na zagrebački sud.

Tamošnji tužitelj rekao je da se Hurlimann ispričao zbog nedolaska, a u faksu koji je uputio Sudu objasnio je da je iskaz već dao i da nema ništa za dodati te da nema potrebe da opet svjedoči. Tužiteljica je odustala od svjedočenja, ali Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović tražio je da ga se nekako ispita jer smatra da ispitivanje izbjegava zbog straha da više neće moći lagati, te da se želi izvući od svega. 

Sud je napravio stanku od sat vremena kako bi odlučili što dalje, a nakon pauze počeli su čitati Hurlimannov iskaz. 

Kazao je da ga je kontaktirao Fazerkas, koji je rekao da će mu se javiti osoba vezana za isplatu provizije.Osoba iz Mola rekla je da će novac za proviziju uplatiti preko Xenoplasta i da on nije pitao za što je taj novac jer je on glavni direktor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svjedoči i bivša direktorica Janafa

Nakon čitanja Hurlimannova iskaza na klupu za svjedoke sjela je Vesna Trnokop Tanta, bivša direktorica Janafa.

Rekla je da je kad je došla u firmu 2000. godine napravila analizu, a oko ugovora s Jukosom, odnosno njegovim predstavnicima Fazerkasom i Brudnom. Nakon toga pokazali su joj korespondenciju između Jukosa i Janafa, odnosno nje i Fazerkasa. Sud pokušava utvrditi je li Fazerkas zastupao MOL ili ne. 

- Je li društvo Jukos transportna kompanija? Je li mogao sudjelovati u pregovorima, pitala ju je tužiteljica na što je svjedokinja rekla da je uvijek bio u prisustvu predstavnika Mola 2002. godine. 

- Mi nikad nismo uvjetovali tko će doći od predstavnika MOL-a, a Fazerkas je dolazio s njima, rekla je svjedokinja i dodala da Janafu nije bilo bitno tko će arbitrirati.

- Nama je bilo bitno da kupimo naftu, a i nije to bilo u našoj ingerenciji, rekla je Trnokop Tanta.

Sanader je svjedokinju pitao ima li kakvu dokumentaciju da je Fazerkas zastupao MOL. Rekla je da ona od 2004. godine nije u Janafu i da nema nikakvu dokumentaciju. Prodanović je rekao da zato Ježić nije vratio novac sudu. 

Suđenje Sanaderu nastavlja se u petak.

Na posljednjem ročištu Ježić se obvezao uplatiti novac u roku od 30 dana

Hurlimann je direktor jedne od švicarskih tvrtki USKOK-ovog krunskog svjedoka Roberta Ježića. Obojica tvrde da je pet milijuna eura na računu njihove tvrtke dio mita koji je MOL uplatio Sanaderu u zamjenu za preuzimanje upravljačkih prava u Ini. Obrana, pak, tvrdi da je riječ o dijelu novca koji je ruski naftni magnat Mihail Guceriev uplatio Ježiću za lobiranje za projekt Družba Adria. 

Na posljednjem ročištu prije dva tjedna Ježić se obvezao novac uplatiti na račun suda najkasnije u roku 30 dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21