Obavijesti

News

Komentari 24

Hrvatin: Da nisam tada prijavio Dragu Tadića danas bih 'visio'

Hrvatin: Da nisam tada prijavio Dragu Tadića danas bih 'visio'
3

Tadić mi je rekao da oni znaju kakva je presuda Glavašu i što sada slijedi. Kada je on to rekao, kao da me netko ošamario, jer ni ja nisam znao presudu, kaže Hrvatin

VIDEO

U nastavku suđenja Branku Tadiću za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda na klupu za svjedoke sjeo je predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin koji je jedan od ključnih svjedoka optužbe.

Naime, Hrvatin je državnom odvjetniku Mladenu Bajiću prijavio kako ga je Drago Tadić temeljito ispitivao o Glavaševu slučaju u zagrebačkom restoranu Baltazar. 

Hrvatin je rekao da je na tom ručku trebao biti sa Mladenom Mlinarevićem i Mladenom Bajićem, no Bajić im je otkazao 45 minuta prije sastanka.

Kada je došao ispred restorana, susreo je Dragu Tadića koji ga je pitao ima li što protiv da im se pridruži, na što mu je Hrvatin rekao da nema. Kasnije je došao i Jadranko Husarić iz Hrvatskih voda. Hrvatin je napomenuo kako se na ručku nije spominjao Glavaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada je odlazio s ručka Tadić se digao i rekao da ga treba nešto pitati  i onda mu je rekao da je riječ o slučaju Glavaš. 

- Rekao mi je da je Glavašu nanesena velika šteta i kako je to  nerpravedno, a ja sam mu rekao da o predmetu ne znam ništa. On mi je rekao da oni znaju kakva je odluka i što sada slijedi. Kada je on to rekao, kao da me netko ošamario - rekao je Hrvatin. 

Nakon toga, Hrvatin nastavlja,  Tadić je rekao da će na toj evidenciji spisa raditi manje stručne osobe. 

- Spominjao je gospođu na K, ja sam ga upitao Kortaj, a on je odgovorio da. Tada se Tadić  vratio na postupak oko Glavaša i rekao da je moguće vratiti spisi iz evidencije pred vijeće koje može onda promijeniti presudu. Tada sam mu rekao da stane, jer o tome više ne možemo razgovarati i prekinuo sam svaku raspravu - rekao je Hrvatin. 

Hrvatin je sutradan zvao Bajića da vidi je li on uopće trebao doći u restoran na što mu je Bajić odgovorio potvrdno. Pozvao je Bajića na sud i ispričao mu sve u vezi sastanka s Tadićem. 

- Ja se nikada nisam kod sudaca raspitivao oko presuda. Tek kad sam vidio u medijima raznorazne špekulacije apelirao sam na suce da presudu otpreme do kraja srpnja 2010. A on sam je 30 . srpnja, kada je presuda poslana, saznao što piše u njoj - rekao je Hrvatin. 

Hrvatin je kazao kako ga je u travnju 2010. u vezi Glavaša nazvao i tadašnji predsjednik države Stjepan Mesić.

- Nazvao me je Mesić i rekao: Tu sam s nekim društvom, imaš jedan težak predmet. Ja sam odgovorio: Koji imam ih više teških, a on mi je rekao: Ovaj o kojem se stalno govori, slavan je. Onda sam ga uputio na stranicu Vrhovnog suda  da vidi kada je sjednica - rekao je predsjednik Vrhovnog suda. 

Odvjetnik Čedo Prodanović ga je pitao zašto je prijavio Tadića tek nakon medijskih napisa. 

- Ključna je bila rečenica da on zna kakva je odluka, a ja je nisam znao. Da nisam to prijavio, ja bih danas visio. Nikad ne bih vjerovao da se ide na takvo potkupljivanje, na takav brutalan način - rekao je Hrvatin.

Podsjetimo, USKOK tereti Tadića da je pokušao podmititi suce Vrhovnog suda kako bi promijenili presudu Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima 'garaža' i 'selotejp'. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag