Obavijesti

Promo sadržaj

Na vrijeme uočite i zaustavite vlagu u vašem domu

Na vrijeme uočite i zaustavite vlagu u vašem domu
1

Donosimo vam jednostavan test za otkrivanje razine vlage i još jednostavnije rješenje za otklanjanje viška vlage iz vašeg doma

VIDEO

U zadnje vrijeme stručnjaci sve više upozoravaju na posljedice prevelike vlage u našim domovima i radnim prostorima, koja dokazano utječe i na ljudsko zdravlje. 
Potrebna je optimalna razina vlažnosti za ugodan boravak, međutim, previše vlage u vašem domu može uzrokovati velike probleme, čak i negativno utjecati na vaše zdravlje. 

Dolaskom zime, problem postaje sve naglašeniji

Zima sa sobom donosi sezonu grijanja, zatvaramo prozore i smanjujemo prozračivanje i cirkulaciju zraka u našim kućama kako bismo zadržali toplinu. Istodobno, kiša i snijeg mogu povećati količinu vlage koja ulazi u kuću kroz pukotine, podrume i zidove. Zbog smanjene mogućnosti da vlaga napusti kuću, razina vlage u unutrašnjosti vašeg doma raste.

Istovremeno se događa i nešto drugo. Dijelovi vaše kuće  u izravnom su dodiru s hladnim vanjskim zrakom, a razlika u temperaturi s toplim i vlažnim zrakom unutar doma može uzrokovati kontinuiranu kondenzaciju na tim hladnim površinama. Sve će to privući plijesan i uzrokovati mrlje od vlage.

Kako uočiti prve znakove vlage?

Ako osjetite miris plijesni ili vam prostori ostaju magloviti tijekom dužeg vremena, znak je da je vrijeme  da potražite rješenje u borbi protiv vlage i plijesni.

Probajte jednostavan test s kockom leda!

1. Postavite čašu za piće u prostoriji u kojoj želite izmjeriti vlažnost i stavite četiri kocke leda u njega. Čašu možete postaviti u bilo kojoj prostoriji u kojoj smatrate da je vlažnost visoka, ali izbjegavajte kuhinju ili kupaonicu, jer se u tim prostorijama znatno mijenja razina vlažnosti.
2. Čaša neka stoji u prostoriji 3 minute i tijekom testa nemojte ulaziti u prostoriju.
3. Nakon tri minute, provjerite stanje čaše s ledom.
4. Ako se na vanjskoj strani čaše pojave kapljice vode, vlaga u prostoriji nije visoka.
5. Ako nema kapljica, trebate postaviti sakupljač vlage u prostoriji.

Jednostavno rješenje

Nakon što ste identificirali problem u svom domu, nužno je da potražite rješenje. Prilagodite razinu vlažnosti vašeg doma uz pomoć TEXO sakupljača vlage.

Texo sakupljač jednostavno je rješenje kojeg, osim u svom domu, možete postaviti  i unutar svog broda, vikendice, apartmana, kamp kućice ili pak garaže. Pomaže u otklanjanju vlage, sprječava nastanak plijesni te suzbija kondenzaciju i ustajale mirise u životnim prostorima.

Zašto koristiti Texo sakupljač vlage?

• Pridonosi zdravom životnom okruženju

• Uklapa se u svaki unutrašnji prostor

• Jednostavno se prazni i puni

• Bez mirisa

Texo sakupljač vlage možete pronaći u dvije veličine (35m3 i 80m3) s uključenim prvim punjenjem, kod naših partnera diljem Hrvatske.

Više informacija i novosti o TEXO proizvodima možete pronaći na www.texo.hr i FB stranici TEXO Hrvatska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve