Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na vrijeme uočite i zaustavite vlagu u vašem domu

Donosimo vam jednostavan test za otkrivanje razine vlage i još jednostavnije rješenje za otklanjanje viška vlage iz vašeg doma

Foto: Texo

U zadnje vrijeme stručnjaci sve više upozoravaju na posljedice prevelike vlage u našim domovima i radnim prostorima, koja dokazano utječe i na ljudsko zdravlje. 
Potrebna je optimalna razina vlažnosti za ugodan boravak, međutim, previše vlage u vašem domu može uzrokovati velike probleme, čak i negativno utjecati na vaše zdravlje. 

Dolaskom zime, problem postaje sve naglašeniji

Zima sa sobom donosi sezonu grijanja, zatvaramo prozore i smanjujemo prozračivanje i cirkulaciju zraka u našim kućama kako bismo zadržali toplinu. Istodobno, kiša i snijeg mogu povećati količinu vlage koja ulazi u kuću kroz pukotine, podrume i zidove. Zbog smanjene mogućnosti da vlaga napusti kuću, razina vlage u unutrašnjosti vašeg doma raste.

Istovremeno se događa i nešto drugo. Dijelovi vaše kuće  u izravnom su dodiru s hladnim vanjskim zrakom, a razlika u temperaturi s toplim i vlažnim zrakom unutar doma može uzrokovati kontinuiranu kondenzaciju na tim hladnim površinama. Sve će to privući plijesan i uzrokovati mrlje od vlage.

Kako uočiti prve znakove vlage?

Ako osjetite miris plijesni ili vam prostori ostaju magloviti tijekom dužeg vremena, znak je da je vrijeme  da potražite rješenje u borbi protiv vlage i plijesni.

Probajte jednostavan test s kockom leda!

1. Postavite čašu za piće u prostoriji u kojoj želite izmjeriti vlažnost i stavite četiri kocke leda u njega. Čašu možete postaviti u bilo kojoj prostoriji u kojoj smatrate da je vlažnost visoka, ali izbjegavajte kuhinju ili kupaonicu, jer se u tim prostorijama znatno mijenja razina vlažnosti.
2. Čaša neka stoji u prostoriji 3 minute i tijekom testa nemojte ulaziti u prostoriju.
3. Nakon tri minute, provjerite stanje čaše s ledom.
4. Ako se na vanjskoj strani čaše pojave kapljice vode, vlaga u prostoriji nije visoka.
5. Ako nema kapljica, trebate postaviti sakupljač vlage u prostoriji.

Jednostavno rješenje

Nakon što ste identificirali problem u svom domu, nužno je da potražite rješenje. Prilagodite razinu vlažnosti vašeg doma uz pomoć TEXO sakupljača vlage.

Foto: unknown

Texo sakupljač jednostavno je rješenje kojeg, osim u svom domu, možete postaviti  i unutar svog broda, vikendice, apartmana, kamp kućice ili pak garaže. Pomaže u otklanjanju vlage, sprječava nastanak plijesni te suzbija kondenzaciju i ustajale mirise u životnim prostorima.

Zašto koristiti Texo sakupljač vlage?

• Pridonosi zdravom životnom okruženju

• Uklapa se u svaki unutrašnji prostor

• Jednostavno se prazni i puni

• Bez mirisa

Texo sakupljač vlage možete pronaći u dvije veličine (35m3 i 80m3) s uključenim prvim punjenjem, kod naših partnera diljem Hrvatske.

Više informacija i novosti o TEXO proizvodima možete pronaći na www.texo.hr i FB stranici TEXO Hrvatska.

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message