Obavijesti

News

Komentari 41

Na zaobilaznici kod Vodica u 30 dana bilo je čak 5 nesreća

Na zaobilaznici kod Vodica u 30 dana bilo je čak 5 nesreća
1

Od otvaranja u svibnju, na zaobilaznici kod Vodica je bilo pet nesreća. Ovoga petka su u sudaru dvaju vozila poginuli otac i maloljetni sin. Vozač iz drugog automobila je u bolnici..

VIDEO

Prije točno mjesec dana, 17. svibnja, premijer Andrej Plenković i ministri Oleg Butković te Goran Marić, svečano su otvorili Jadransku turističku cestu ili D1. Današnja strašna prometna nesreća na vodičkoj zaobilaznici u kojoj je život izgubili otac i sin, a jedna se osoba bori za život, peta je od svečanog otvaranja.

Kako je kratko priopćila policija, osobni automobil šibenskih registracija na ravnom je dijelu ceste “iz još neutvrđenih razloga” prešao na drugu stranu kolnika i zabio se u kombi riječkih registracija koji je nailazio iz suprotnog smjera.

13,5 milijuna po kilometru

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako nam je potvrđeno, u autu su poginuli otac i sin, dječak mlađi od 14 godina, a vozač kombija prebačen je u bolnicu s teškim ozljedama. Zbog očevida je zaobilaznica bila zatvorena cijelo popodne, međutim, tamošnji stanovnici traže zatvaranje ceste za stalno. Zahtijeva to i Ivan Klarin, saborski zastupnik SDP-a i načelnik Općine Tisno čiji se stanovnici svakodnevno voze obilaznicom, a na kojoj je u 30 dana u čak pet nesreća ozlijeđeno pet ljudi.

Iz Hrvatskih cesta odgovaraju kako je nesreće izazvalo nepoštivanje prometne signalizacije te da je zaobilaznica dovršen projekt koji ima sve dozvole. No i prije otvaranja bile su brojne kritike na prometnicu za koju je, kako tvrdi načelnik Tisnog Ivan Klarin, ishodovana tek privremena uporabna dozvola. Brojni su nedostaci ceste duge 5,1 kilometar na koju je potrošeno 68.914.821,00 kuna ili 13,51271 milijuna kuna po km.

'Požurilo se s otvaranjem'

Kritike su se odnosile na to što je novac potrošen na čak četiri podvožnjaka za poljske putove, dok se štedjelo na križanju sa županijskom cestom, koje je semaforizirano umjesto da je napravljeno u dva nivoa. Kritike su isticale i loše riješene priključke na cestu za Vodice, te ravne dijelove ceste koji nisu osigurani ogradama.

Na svečanosti otvaranja direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić odgovorio j tvrdnjama da je ‘projekt prošao sve potrebne procedure, dobio sve uvjete javno-pravnih tijela i strogu kontrolu konzultanata Europske komisije, Jaspersa, koji su posebno valorizirali aspekt prometne sigurnosti gledajući cijeli taj projekt u ukupnosti’.

No prometni stručnjak Željko Marušić ističe kako se “zbog političkih razloga, konkretnije lokalnih izbora, požurilo s otvaranjem te prometnice”.

- Naime, prometnica nije prilagođena uvjetima jer ljudi prebrzo voze. Policija ne mjeri brzinu, a lokalne vlasti znaju za taj problem. U ovim uvjetima gdje vozači ne poštuju signalizaciju i prebrzo voze treba na tu prometnicu postaviti rotor koji će usporiti vozače. Također treba postaviti kamere koje bi nadzirale brzinu ali i policija treba redovito nadzirati brzinu. Ova cesta se zove smrt cesta - zaključio je Željko Marušić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.