Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
129 komentara

'Načelniku su prijetili zato što je Thompsonu otkazao koncert'

Uobičajena je praksa da Općina bude informirana o događanjima koja se održavaju u njezinim prostorima od čega se u ovom slučaju iz nekog razloga odstupilo, kažu u priopćenju

Foto: PIXSELL/kostrena.hr
129 komentara

Iz općine Kostrena, koja je dospjela u medije nakon što je otkazan koncert Marka Perkovića Thompsona u tom gradu, priopćili su kako Općina nije sudjelovala u razgovorima oko organizacije koncerta niti je bila upoznata da su ugovori već potpisani. 

- Obavijest o održavanju koncerta dobivena je neposredno uoči početka oglašavanja, no ni tada nije bila poznata činjenica da su ugovori potpisani, nego je i dalje ostavljen dojam kako se radi o pregovorima - ističu. 

ODGOĐEN DO DALJNJEGA Lokalna vlast u Kostreni je zabranila Thompsonu nastup

Napominju kako je cijeli slučaj nanio reputacijsku štetu Općini, a općinski načelnik 'izložen verbalnim napadima i prijetnjama'.

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Poštovani,

Dostavljamo priopćenje za medije povodom članka objavljenog u dnevnim novinama Novi list pod naslovom „Zabranjeni Thompson ruši vlast u Kostreni?“, koji su prenijeli i ostali mediji. 

Općinska uprava Općine Kostrena nije sudjelovala u razgovorima oko organizacije koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sportskoj dvorani Kostrena kojom upravlja KD Kostrena, niti je bila upoznata s činjenicom da su potpisani ugovori i od strane KD Kostrena preuzete bilo kakve obveze. Obavijest o održavanju koncerta dobivena je neposredno uoči početka oglašavanja, no ni tada nije bila poznata činjenica da su ugovori potpisani, nego je i dalje ostavljen dojam kako se radi o pregovorima. 

Obzirom da se memorijalni turnir u čast poginulom kostrenskom branitelju Ivici Opačku-Paji, kao povod ovom koncertu, održava početkom travnja, a u drugoj polovici travnja, već unaprijed planiranim programom Općina Kostrena obilježava 25 godina osnutka, općinski načelnik, predsjednik UDVDR Kostrena i direktor KD Kostrena donijeli su zaključak da se ova manifestacija neće održati nakon čega je direktor KD Kostrena sastavio i poslao obrazloženje organizatorima koncerta o raskidu suradnje. Obrazloženje o raskidu suradnje Općina Kostrena dobila je na uvid tek nakon što je poslano organizatorima koncerta, tako da ni u ovom slučaju nije imala priliku utjecati na bilo koju okolnost.

Bez obzira što je riječ o komercijalnom koncertu, uobičajena je praksa da Općina bude informirana o događanjima koja se održavaju u njezinim prostorima od čega se u ovom slučaju iz nekog razloga odstupilo, unatoč tome što se radi o događanju visokog rizika.  

Ovakvim postupanjem Općini Kostrena učinjena je reputacijska šteta, općinski načelnik izložen je verbalnim napadima i prijetnjama, a bude li čitava priča poprimila i sudski epilog, KD Kostrena imat će i financijsku štetu što će nedvojbeno zahtijevati i pitanje odgovornosti za istu. 

S poštovanjem,

Općina Kostrena"

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message