Obavijesti

News

Komentari 35

'Nadam se da će Oreškoviću ekonomija biti najvažnija tema'

'Nadam se da će Oreškoviću ekonomija biti najvažnija tema'
1

Jakovčić je rekao kako osobno ne poznaje Oreškovića, ali se nada,"vidjevši njegove prioritete i biografiju, da će biti krajnje usmjeren na ekonomske teme

VIDEO

IDS-ov europarlamentarac Ivan Jakovčić izrazio je u utorak nadu da će novi mandatar Tihomir Orešković, s obzirom na njegov životopis i prioritete koje navodi, biti usmjeren na ekonomske mjere kao "prioritet nad prioritetima", istaknuvši da mu kao zastupnik u Europskom parlamentu stoji na raspolaganju. 

Na druženju s građanima u Puli, Jakovčić je novinarima rekao kako osobno ne poznaje Oreškovića, ali se nada,"vidjevši njegove prioritete i biografiju, da će biti krajnje usmjeren na ekonomske teme jer je to prioritet nad prioritetima".

- Kao europski zastupnik stojim mu na raspolaganju. Smatram kako je iznimno važno da jadransko-jonska strategija bude jedan od prioriteta razvoja buduće vlade - poručio je. 

Jakovčić je rekao kako je 2015. za Europljane bila izazovna i iznimno teška godina, koja je počela napadom na pariški list "Charlie Hebdo" te, kako je rekao, na neki način i završava terorističkim napadima u Parizu, u kojima je sredinom studenoga poginulo oko 130 ljudi.

- Ova je godina uistinu za Europu bila jako teška. Imali smo grčku i imigrantsku krizu, no siguran sam da danas još uvijek nema boljeg kontinenta za život. Upravo tu činjenicu moramo uspjeti zadržati i idućih godina, baš kao i sve one vrijednosti koje Europa dijeli već desetljećima - kazao je Jakovčić. 

Očekuje da će Europa u idućoj godini imati one izvore sredstava koji su bitni za njezin rast. 

- Vjerujem da će se usprkos svim političkim i ekonomskim izazovima, uz sve ono što se planira s Europskom investicijskom bankom te Bankom za obnovu i razvoj, kao i s novim Junckerovim fondom, u idućoj godini europskom gospodarstvu omogućiti uzlet i rast. Da bi se napokon osjetio oporavak nakon krize koja još uvijek u mnogim zemljama prisutna i stvara velike probleme, ali i političke posljedice koje se vide po izbornim rezultatima u pojedinim državama - rekao je. 

Osvrnuo se i na žilet žicu na granici sa Slovenijom u Istri, ocijenivši je kao veliko prokletstvo u Istri i veliku nesreću za Istrijane. Podsjetio je kako je osobno uputio prosvjedno pismo slovenskom premijeru Miri Ceraru, koje je "odlično odjeknulo u Sloveniji", a zbog čega je, kaže, dobio veliku potporu slovenskih građana.

- Nakon ovih blagdana želim razmotriti utemeljenost ovoga što se čini na području Bujštine, s obzirom da Slovenija, Hrvatska i Italija imaju zajednički međunarodni sporazum koji se tiče odnosa između teritorija na području zone 'B' te vidjeti postoje li temelji da se taj problem postavljanja žice internacionalizira - poručio je Jakovčić. Sramotnim je ocijenio odgovor slovenskog premijera na njegovo pismo, jer "stvara insinuacije da su migranti trebali navodno proći preko teritorija Istre da bi ušli u Europsku uniju".

- To zaista dokazuje da je čovjek izgubio argumente u odnosu na ono što, nažalost, čini po pitanju postavljanja žice. Pokušat ću internacionalizirati problem i skinutu tu žicu, barem na području bivše zone B - istaknuo je Jakovčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa