Obavijesti

News

Komentari 153

Nagodili se: SDP će dugovanje plaćati u ratama kroz 6 godina

Nagodili se: SDP će dugovanje plaćati u ratama kroz 6 godina

Ne mogu govoriti o detaljima ove nagodbe. Iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti da zaštitimo SDP, koji će rasti i uskoro preuzeti odgovornost za Hrvatsku, rekao je Bernardić

VIDEO

Iza SDP-ovaca dramatičan je dan na Iblerovom trgu gdje se pet sati pregovaralo sa Slobodanom Ljubičićem o nagodbi kojom bi se dug od 10 milijuna kuna platio na rate. Zbog pregovora prekinuta je i sjednica Predsjedništva SDP-a. Dogovor je na kraju ipak postignut, a prihvatilo ga je i navedeno stranačko tijelo pa će se milijunski dug platiti u obrocima tijekom idućih šest godina.  

Nekoć velika stranka sad je na milosti tipa kojeg zovu Kikaš...
Nekoć velika stranka sad je na milosti tipa kojeg zovu Kikaš...

Naime, pravomoćnom presudom Visokog trgovačkog suda odlučeno je da SDP mora platiti troškove Televiziji Sljeme zbog predizborne kampanje Milana Bandića iz 2009. godine. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nije želio ulaziti u detalje nagodbe.  

- Suprotno najavama da će SDP završiti u blokadi i bankrotu morat ću razočarati. Ništa od toga se neće dogoditi. SDP raste i nastavit će rast. Kao što sam najavio da ćemo riješiti spor to smo i učinili. Predsjedništvu smo predstavili model rješenja iza kojeg je ono stalo po kojemu ćemo dugove obročno isplatiti, a tužitelj će odustati od još jedne tužbe koju ima protiv SDP-a - objavio je Bernardić u središnjici stranke.

Bernardić o blokadi SDP-a: Ne brinite, riješit ću i taj problem
Bernardić o blokadi SDP-a: Ne brinite, riješit ću i taj problem

S obzirom da je prvostupanjska presuda išla u korist SDP-a, a izgubio je pravomoćnu presudu, Bernardić navodi kako to otvara sumnju i dvojbu u sam postupak. 

- U skladu s tim mi ćemo iskoristiti sve naše pravne mogućnosti u sljedećem razdoblju da zaštitimo SDP - ustvrdio je. 
Bernardić je podsjetio kako je prije godinu dana naslijedio stranku s manjkom u blagajni od 10 milijuna kuna. 

- Predstavili smo plan restrukturiranja, napravili uštede od 4 milijuna kuna u prošloj godini, izašli iz godine koja je bila izazovna, burna, godina lokalnih izbora i uspjeli fiskalno konsolidirati stranku. Kao što smo to uspjeli jednom: radom, odricanjem, bolnim rezovima i restrukturiranjem, tako ćemo to uspjeti i drugi put. Slijedi nam razdoblje puno rada, naravno rezova, odricanja, ali optimist sam. SDP će rasti i SDP će uskoro preuzeti odgovornost za Hrvatsku - ustvrdio je Bernardić.  

POGLEDAJTE VIDEO

O tehničkim detaljima same nagodbe, kaže, ne može govoriti. No, matematika je jasna. Uzme li se dug koji je s kamatama narastao na 9,5 milijuna kuna SDP će mjesečno morati izdvajati 132.000 kuna. Na pitanje kako su tekli pregovori sa bivšim stranačkim kolegom Slobodanom Ljubičićem koji su u središnjici SDP-a trajali satima, uzvratio je: 

- Osobno sam bio angažiran i cijeli SDP-ov tim je bio angažiran u pregovorima. Ono što je jasno jest da drugog rješenja nema. Imate potencijalan rizik od ovrhe i blokade ili mirno rješavanje spora. Obročna otplata je jedno rješenje. Riješili smo i ovaj kostur u ormaru - izjavio je Bernardić. 

Na sjednici Predsjedništva SDP-a bilo je i onih koji su se protivili nagodbi "s takvom ekipom", a šef SDP poručuje:  

- Naravno da je bilo razgovora o svemu. Mi smo mogli izabrati rizik od blokade i ovrhe ili smo mogli izabrati ovaj razumski put - rekao je. 

Bernardić je odgovorio i na poruku Milana Bandića koji je čelnika SDP-a pitao "Di su pare"

- Bilo bi zanimljivo koliko bi dugo trajao Bandićev odgovor na pitanje "Di su pare'" - uzvratio je. 

SDP-u ovrha zbog Bandića, ali Bero i on se druže na večerama
SDP-u ovrha zbog Bandića, ali Bero i on se druže na večerama

Na pitanje zašto Slobodan Ljubičić pristaje na obročnu otplatu ako ima pravomoćnu presudu i ovrhom može sjesti na račun SDP-a i dobiti novac, uzvraća:  

- Čak i kada sjedate nekome na račun ne znači da ćete dobiti te novce odjednom, ako nema sredstava na računu. Morate ići jednostavno u proces. Što bi se u tom slučaju dogodilo? Niti bi on dobio svoj novac niti bi mi mogli otplaćivati svoje obveze. Vrlo jednostavno. Dakle ovo je kompromis - zaključio je Bernardić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21