Obavijesti

News

Komentari 1

Naišao nakon ubojstva: 'Ubit ću i tebe ako odmah ne odeš!'

Naišao nakon ubojstva: 'Ubit ću i tebe ako odmah ne odeš!'
1

Zoran Filković (52) iz naselja Golenić na slatinskom području, kojeg je policija uhitila u petak pod sumnjom na teško ubojstvo Drage Butura (64) iz Slatine trebao bi danas biti priveden pritvorskom nadzorniku

VIDEO

Nakon što se dovrši kriminalističko istraživanje Zorana Filkovića (52) iz naselja Golenić na slatinskom području, kojeg je policija uhitila u petak u kasnim poslijepodnevnim satima  pod sumnjom na teško ubojstvo Drage Butura (64) iz Slatine on bi, najvjerojatnije u subotu, trebao biti priveden pritvorskom nadzorniku. 

Nakon toga slučaj preuzima bjelovarsko  Županijsko državno odvjetništvo koje će ga ispitati te će se potom uz kaznenu prijavu pojaviti pred dežurnom istražnom sutkinjom  bjelovarskog Županijskog suda s prijedlogom za  istražni zatvor. 

Podsjećamo, u petak nešto prije 16 sati, Filković u zaseoku Golenić pucao iz puške i potom došao do Željka Zupčevića  koji nam je kazao kako mu je u pijanom stanju rekao: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zeko, tako me zove, i potom naglasio da je puška puna te će nas sve poubijati. Na to sam mu odvratio - pijan si, idi kući - i rukom podigao cijev puške. Dok se on snašao ja sam se  sakrio iza traktora. On je napravio nekoliko koraka i došao blizu ujaka i s nekih 10-tak metara ispalio mu hitac u prsa. Ujak Drago je pao bez riječi. Pijanac, koji je imao ključ od  ujakove kuće, i mogao si je uzeti što je želio, ubio je poput psa na cesti svog dobrotvora – tresući se od bola kazao nam je Željko Zupčević, koji je u petak došao sa ujakom u njegovo  rodno selo Golenić. 

Ubojica Zoran Filković (52) je po Željkovim riječima nastavio pucati i na policajce koji su došli nakon 40-tak minuta u selo pod Papukom u kojem živi 12 osoba. 

Pokojni Drago bio je duša od čovjeka

Vidno potresen ujakovom smrću, Zupčević nam je kazao kako je pokojni Drago Batur, koji je bio hrvatski branitelj, imao i građevinsku tvrtku u Slatini gdje je i živio, i u kojoj je  zaposlio sve radno sposobne muškarce iz Golenića. Među njima i svojeg ubojicu. U rodnom selu je napravio kuću i držao ovce i svakodnevno je provodio gotovo cijele dane uz životinje. 

Često je znao i Zorana voziti u Slatinu. Iza pokojnika je ostala supruga, i sin koji živi u Zagrebu. I drugi mještanin s kojim smo razgovarali nam je kazao kako je pokojni Drago Batur bio duša od čovjeka, a njegov ubojica Zoran seoski pijanac i propalica.

Nakon što je propucao policijski automobil iza kojeg su se sakrila policajca, navodno je, kako tvrdi Željko, nastavio pucati dok nije ispraznio pušku. 

Zorana su se svi u selu bojali

Doznali smo da je Zoran, kao hrvatski branitelj živio od opskrbnine i bio prijeke naravi. Gotovo svi u selu su ga se bojali.

Ivan Gašparić, s kojim se  poznaje jer su zajedno bili i  članovi DVD- a, je naišao na nakon ubojstva na Filkovića koji je držao pušku u ruci. Tad je naišao lovočuvar, a Filković mu je, tvrdi Gašparić, zaprijetio ako ne ode da će ga ubiti.

Prestravljen od straha lovočuvar je sjeo u auto i pobjegao glavom bez obzira. 

- Krenuo sam prema kući, a Zoran u istom smjeru nekih osam metara iza mene, jer smo gotovo susjedi. Tih nekoliko stotina metara mi je bilo najtežih u životu, jer sam svaki tren očekivao  metak u leđa. Ni danas još ne mogu doći k sebi – kazao nam je u nedjelju Ivan Gašparić. 

'Prijetio je da će nas poubijati, a onda je ujaka upucao u prsa'
'Prijetio je da će nas poubijati, a onda je ujaka upucao u prsa'

U policijskom priopćenje Pu virovitičko – podravske stoji da je policija u Slatini u petak oko 16 sati zaprimila dojavu da muškarac puca po selu i da jedna osoba leži mrtva na cesti.

Dolaskom u selo Golenić u civilnom policijskom vozilu, policajci su na cesti uočili mušku osobu kako nepomično leži, nakon čega su vozilom prišli bliže kako bi utvrdili da li je osoba živa. Tada je na njih s bočne strane nepoznata osoba ispalila hitac prilikom kojeg je pogodila službeno vozilo, nakon čega su policijski službenici izašli van te se sklonili s  druge strane vozila – stoji u priopćenju. 

U nekoliko su ga navrata zvali da se preda, i pri tome su mu uspjeli neopaženo prići te ga razoružati. Ubojica je sproveden u PP Slatinu na  kriminalističko istraživanje, a u večernjim satima je na mjesto tragedije stigao i zamjenik Županijskog državnog odvjetnika iz Bjelovara kako bi vodio očevid. U priopćenju policija ne navodi identitet osoba, već kažu da je uhićen muškarac star  52 godine, dok je muška osoba koja je ležala na tlu u beživotnom stanju starosti 64 godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.