Obavijesti

News

Komentari 9

Najavili prosvjed 'Za sigurnu školu', pozvani su i zastupnici

Najavili prosvjed 'Za sigurnu školu', pozvani su i zastupnici
1

Predstavnici Sindikata zaposlenih u prosvjeti u četvrtak su pred Saborom dijelili letke kojim najavljuju prosvjed za subotu i upozoravaju da bez sigurne škole ne može biti kvalitetnog obrazovanja

VIDEO

Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod, mreža Nastavnici organizirano i Školska zbornica najavili su u četvrtak pred Hrvatskim saborom, dijeleći saborskim zastupnicima letke u kojima upozoravaju da bez sigurne škole ne može biti kvalitetnog obrazovanja, javni skup Za sigurnu školu u subotu na Trgu bana Jelačića. 

Predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić rekao je novinarima da su se okupili pred Hrvatskim saborom jer on može jako puno napraviti za poboljšanje sigurnosti u školama, budući da donosi zakone.

Napomenuo je kako se ovih dana donosi novi Kazneni zakon kojim se, ako ima dobre volje, postojeće stanje može značajno unaprijediti.

Učenica poručila profesorima: 'Sami ste odabrali svoj posao'
Učenica poručila profesorima: 'Sami ste odabrali svoj posao'

Podsjetio je kako je 10.000 učitelja ljetos potpisalo peticiju kojom se traži da se nastavnici, kako bi se zaštitili od nasilja, statusno izjednače sa zaposlenicima u zdravstvenim ustanovama.

Ne vidimo razloga zašto se to ne bi napravilo, rekao je Stipić dodavši kako Zakon o odgoju i obrazovanju propisuje pedagoške mjere kojima se rješava problem učeničkog nasilja.

- Prema tome, u Saboru se može puno napraviti i zato smo baš danas htjeli biti ovdje - istaknuo je.

U ime mreže Nastavnici organizirano Ivan Bertović naglasio je kako je važno osigurati prostor u kojem su svi sudionici u obrazovnom procesu sigurni od nasilja - od učenika preko roditelja do učitelja i nastavnika.

"Škole za život nema bez sigurnosti za život, istaknuo je Bertović upozorivši kako će novac poreznih obveznika, koji se izdvaja za obrazovanje, biti bačen budu li se učenici, nastavnici i učitelji bojali ići u škole.

'Ne smije se djecu etiketirati nasilnicima i pozivati na linč!'
'Ne smije se djecu etiketirati nasilnicima i pozivati na linč!'

- Pozivamo na dijalog i podizanje svijesti jer je dijalog u društvu nužan - poručio je Bertović.

Odgovarajući na novinarski upit rekao je kako očekuju dobar odaziv na prosvjed napomenuvši kako mreža Nastavnici organizirano ima oko 13.000 članova.

Okupljanje će početi u subotu u 11 sati ispred Hrvatskoga narodnog kazališta, a središnji događaj počet će simbolički u 12 sati i pet minuta na Trgu bana Josipa Jelačića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a