Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Najavili su obilne kiše u BiH: 'Mogle bi nas pogoditi poplave'

Agencija za vodno područje Save ranije tijekom dana je upozorila kako se od početka idućeg tjedna može očekivati povećanje vodostaja ne većini rijeka, a posebice na Uni, Sani, Bosni te njihovim pritocima

2 komentara

Sve službe u Bosni i Hercegovini zadužene za zaštitu i spašavanje stavljene su u petak u stanje pripravnosti zbog opasnosti od poplava koje bi tu zemlju mogle zahvatiti idućeg tjedna, kada se očekuju velike oborine, potvrdilo je tijekom dana Ministarstvo sigurnosti BiH.

- Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine zatražilo je punu pripravnost u slučaju da bude potrebe za angažiranjem dodatnih snaga za pružanje pomoći službama civilne zaštite. Obavijest je upućena i  Ministarstvu obrane BiH ukoliko se ukaže potreba za angažiranje letjelica i pripadnika oružanih snaga BiH, kao i Centru za koordinaciju odgovora na izvanredne situacije Europske komisije, u slučaju potrebe za međunarodnu pomoć - stoji u priopćenju dostavljenom lokalnim medijima.

Agencija za vodno područje Save ranije tijekom dana je upozorila kako se od početka idućeg tjedna može očekivati povećanje vodostaja ne većini rijeka, a posebice na Uni, Sani, Bosni te njihovim pritocima.

- Vrh vodnih valova prognozira se u ponedjeljak, 13. svibnja za rijeku Unu te utorak, 14. svibnja za rijeke Sanu i Bosnu - naveli su iz ove agencije.

Agencija je pozvala na povećani oprez stanovništva i uprava tvrtki uz rijeke te poduzimanje aktivnosti koje bi smanjile štetu ukoliko dođe do izlijevanja vode iz korita.

U Sektoru za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH tijekom dana je održan izvanredni sastanak na kojemu je zatražena pojačana razmjena informacija s drugim nadležnim institucijama u BiH, u cilju praćenja situacije na terenu i pripreme pravovremenog odgovora, kao i rad Operativno-komunikacijskog centra BiH 11, koji je pripravan u slučaju zahtjeva s terena izvršiti nužnu koordinaciju u slanju pomoći ugroženim područjima.

Metorolozi su pojačane oborine prognozirali za BiH od 12. do 17. svibnja.

U svibnju 2014. godine BiH su pogodile katastrofalne poplave koje su posebice pogodile središnje i sjeverne dijelove zemlje pa vlasti strahuju od ponavljanja sličnog scenarija.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message