News

Komentari 3

Najavili su otvorenje 24. jesenskog bjelovarskog sajma

Najavili su otvorenje 24. jesenskog bjelovarskog sajma

Na površini od 235 000 četvornih metara očekuje se dolazak rekordnog broja izlagača i posjetitelja jer je sav sajamski prostor zakupljen. Broj izlagača je u odnosu na prošlu manifestaciju povećan za 10 posto

Sve je spremno za petak u 10 sati za kada je najavljeno otvaranje 24. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma – čulo se u utorak na konferenciji za novinare koju je tim povodom sajma, Damir Posavac. Uz njega su o najvećem poljoprivrednom, gospodarskom i sajmu obrtništva koji ima i veliki turistički značaj govorili u ime vlasnika sajma, Damir Bajs, Bjelovarsko – bilogorski župan, gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec, te Marija Vukobratovć, ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije.

Nakon uvodnog izlaganja o povijesti dugoj gotovo četvrt stoljeća koja je iz lokalne izrasla u međunarodnu manifestaciju najznačajniju u regiji na kojoj se uz domaće poljoprivrednike, gospodarstvenike te brojne posjetitelje okupljaju i sudionici iz brojnih zemalja. Što iz okruženja, to i iz gospodarskih velesila poput Njemačke. Uz potporu Hrvatske poljoprivredne agencije i stočarskog saveza na sajmu će se predstaviti 50 autohtonih domaćih pasmina stoke i drugih životinja iz gotovo svih županija u zemlji.

Ove godine zemlja je Izrael, koji će predstaviti svoja dostignuća u poljoprivredi, a posebice u navodnjavanju gdje spadaju u red vodećih zemalja u svijetu. 
Na površini od 235 000 četvornih metara očekuje se dolazak rekordnog broja izlagača i posjetitelja jer je sav sajamski prostor zakupljen. Broj izlagača je u odnosu na prošlu manifestaciju povećan za 10 posto. Pored tradicionalne stočarske izložbe na državnoj razini, na kojoj će biti predstavljeno više od 500 grla stoke i drugih životinja po čemu je sajam visoko rangiran na kartama sličnih manifestacija i izvan naših granica, predstaviti će se i najnovija dostignuća iz područja energetski obnovljivih izvora. Sajam je otvoren za posjetitelje od petka do nedjelje u 18 sati.

Najčitaniji članci