Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
42 komentara

Najavili žešće prosvjede zbog gradnje restorana Fani Horvat

Iz Inicijative za Marjan traže da se Marjan proglasi kulturnim dobrom. Nije im jasno kako Ministarstvo u 6 mjeseci pošalje dva različita mišljenja o izgradnji objekta

Ivana Ivanović/Pixsell
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
42 komentara

Članovi Društva i Inicijative za Marjan u utorak ujutro prosvjedovali su zbog najavljene gradnje restorana Fani Horvat na "prvoj vodi" na Marjanu.

Naime, nakon što su zatražili dozvolu za gradnju, predstavnici Latebre pozvani su u zgradu splitske gradske uprave na pregovore. A dok su pregovarali, ispred zgrade Banovine okupilo se ukupno devet prosvjednika iz Društva Marjan i Inicijative za Marjan. Upozorili su na brojne nelogičnosti i najavili žešće prosvjede od onih u lipnju, kad se na "prvoj vodi" okupilo više od tisuću građana.

- Ovo je poruka novoj Vladi da obrati pažnju na ovo što se događa na Marjanu. Želimo da se Marjan proglasi kulturnim dobrom, a Splićane pozivamo da pozorno prate što se događa s ovom farsom - rekla je Duška Boban iz Inicijative za Marjan.

Srđan Marinić iz Društva Marjan rekao je kako je neshvatljivo da Ministarstvo u šest mjeseci pošalje dva potpuno različita mišljenja:

- Zaprepašteni smo time, a od nove Vlade očekujemo da izmijeni i Zakon o referendumu. Želimo da Splićani na referendumu odluče žele li ikakvu gradnju na Marjanu - rekao je Marinić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message