News

Komentari 13

Najblještavije 'zone bogataša': Evo gdje kockaju svi milijarderi

Najblještavije 'zone bogataša': Evo gdje kockaju svi milijarderi

U većini država svijeta postoje mjesta u kojima je potpuno ozakonjeno kockanje. Najpoznatija kockarska meka i dalje je Las Vegas u SAD-u. No, Makao mu je sve bliže...

Samo u posljednjih šest mjeseci zarada kockarnica u Las Vegasu (Nevada, SAD) dosegla je gotovo deset milijardi dolara. Koliko god to zvučalo puno, u zadnjih nekoliko godina zarada kockarnica Las Vegasu u stalnom je padu. S druge strane Pacifika, u bivšoj portugalskoj koloniji u Kini - Makau, situacija je malo drugačija.

Kockarnice ondje su u 2007. godini zaradile 10,8 milijardi američkih dolara. Taj se broj u 2013. godini učetverostručio, odnosno zaradili su 45,27 milijardi američkih dolara. Ipak, i njih je uhvatila "kriza", pa su tako u 2015. zaradili "tek" 28,33 milijarde.

POGLEDAJTE VIDEO: Kasina poput Bellagija ili MGM Granda imaju kultan status

Najveći dio "kolača" ostvaruje tzv. The Strip, odnosno aleja najvećih i najpoznatijih kockarnica Las Vegasa. Luxor, Bellagio, Excalibur ili MGM Grand samo su neka od najpoznatijih naziva u "svijetu kocke". MGM i Wynn kasina imaju svoje inačice i u Makau.

POGLEDAJTE VIDEO: Makao je novi kockarski fenomen

Iako je Atlantic City (New Jersey, SAD) krajem sedamdesetih godina legalizirao kockanje, a neke od njihovih kockarnica također se ubrajaju u najveće (Resorts, Borgata), ipak nikad nisu postigli efekt Las Vegasa. Kockanje je poznata aktivnost i u prekrasnom Monte Carlu, ali i u nama susjednoj Crnoj Gori.

Rijetko se tko može oduprijeti privlačnim reflektorima kasina, kao i potencijalnom uvećanju svote na bankarskim računima, no, mnogi kasina posjećuju tek iz radoznalosti i uglavnom gledaju "velike igrače u akciji".

Najčitaniji članci