Obavijesti

Promo sadržaj

Najbolje od regionalne i domaće scene na Dimensionsu

Najbolje od  regionalne i domaće scene na Dimensionsu
3

Kultni njemački glazbeni sastav Kraftwerk otvorit će 29. kolovoza sedmi Dimensions festival u pulskoj Areni uz Nilsa Frahma, Moodymanna, Nubya Garciju, Josey Rebelle i Deboru Ipekel

Kultni njemački glazbeni sastav Kraftwerk otvorit će 29. kolovoza sedmi Dimensions festival u pulskoj Areni uz Nilsa Frahma, Moodymanna, Nubya Garciju, Josey Rebelle i Deboru Ipekel. Nakon otvorenja festival se do 2. rujna seli na tvrđavu Punta Christo gdje će se dugom popisu izvođača kao i svake godine pridružiti brojna domaća i regionalna imena.

Glavna Dimensions pozornica, The Clearing, i ove će godine ugostiti najveća imena festivala kao što su Bonobo u posebnom cjelovečernjem setu, Ninu Kraviz i Jona Hopkinsa, a uz njih nastupa hrvatski techno mag Petar Dundov koji će publiku ispred glavne pozornice rasplesati u četvrtak, 30. kolovoza. Dundov je sinonim za svjetski prepoznat i cijenjen techno, izdaje za legendarnu belgijsku kuću Music Man te izdavačku kuću Jeffa Millsa Tomorrow, a svaki je njegov nastup jednako intrigantan i plesan. Na The Clearingu će u petak, 31. kolovoza nastupiti i domaći projekt Jan Kinčl & Regis Kattie, kolaboracija zagrebačkog DJ-a, producenta i live act izvođača Kinčla te francuskog klavijaturista Kattieja koji će međunarodnoj publici predstaviti svoj hvaljeni album prvijenac "In Plain Sight" nedavno izdan za etiketu PDV.

Šumovita The Garden pozornica ugostit će niz uglednih imena iz svijeta housea, jazza i svih “feel good” žanrova, a među njima se 30. kolovoza na Dimensions ponovno vraća veteran electro - house scene Eddy Ramich koji je svojim energičnim radijskim i klupskim angažmanom obogatio domaću scenu, a kao producent i DJ privukao pozornost diljem svijeta. Ballroom, najintimniju pozornicu festivala s kapacitetom od samo 100 ljudi u subotu će zauzeti domaća izdavačka kuća PDV sa svojim gostima. Skeptik, novi projekt Pere Fullhousea, je ekspresija mračnog, hipnotičkog, subverzivnog i eksperimentalnog techna. Hrvatski DJ i opsesivni kolekcionar vinila Borut Cvajner je istinski ljubitelj glazbe, a njegova zarazna energija je nešto na što plesni pod nije imun. Jogarde i Felver, cijenjena imena zagrebačkog undergrounda nastupit će u duetu kao i Mimi i DJ Labud iz ekstrakt kolektiva, a tu je i DJ, radijski voditelj, urednik, organizator te član Seasplash koletiva Bebetto.

Jedan od pokretača domaće underground scene posljednjih petnaest godina, DJ i producent Ilija Rudman, poznat po svojim eklektičnim setovima, s više od 70 izdanja diljem svijeta i vlastitom izdavačkom kućom Imogen Recordings u nedjelju će zatvoriti The Void pozornicu uz Palms Trax i Josey Rebelle. U nedjelju će se domaće i regionalne snage predstaviti na Arija pozornici, a ove se godine na tvrđavu penje Avoid aka Vladimir Ačić jedan od najcjenjenijih techno DJ-a i producenata u Srbiji, zatim dvojac koji stoji iza Out of Place labela, prvog osječkog vinyl labela; Insolate i Volster. Insolate je svjetski prepoznata hrvatska DJ-ica, dobro znana Dimensions publici, koja iza sebe ima izdanja na labelima kao što su Deeply Rooted, Decoy, KMS i Random Island. Iz Slovenije sa širokom paletom elektroničkih zvukova stižu Roli i Marta. Na popisu izvođača je i Dušan Doo Predojević, jedan od utemeljitelja Beyond House kolektiva, jednog od najaktivnijih na beogradskoj underground sceni.

Pogledajte video najavu 7. Dimensions festivala!

Pokretanje videa...

00:33


Ove godine novost je i suradnja festivala s Mastercardom. Tako će Mastercard kao partner festivala svim korisnicima Mastercard® i Maestro® kartica osigurati brojne pogodnosti. Beskontaktne i standardne Mastercard i Maestro kartice su službeno sredstvo plaćanja na festivalu te ih se može koristiti za kupnju hrane i pića na festivalskim lokacijama umjesto festivalske kartice. Korisnici ovih kartica pri kupnji hrane i pića ostvaruju 10% popusta, a isti popust se ostvaruje i pri kupnji promotivnih proizvoda Mastercard i Maestro karticama.
Ulaznice za Dimensions Arenu 29. kolovoza mogu se naći u svim Entrio sistemima i na ovom linku, a više informacija pronađite ovdje. Regionalne festivalske ulaznice koje vrijede za četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Puna Christo (ne uključujući koncert otvorenja) mogu se pronaći ovdje, te putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mjestima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti
PROMO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti

Hrvatska je zemlja bogate povijesti, spektakularne prirode i nevjerojatnih prizora koji ostavljaju bez daha

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca
PROMO

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca

Incijativa „Financije za nove generacije" ključan je korak u osnaživanju financijske pismenosti i poduzetničkog duha među mladim generacijama u Hrvatskoj
Ante Cash otkriva kako biti kreativan s pur pjenom
PROMO

Ante Cash otkriva kako biti kreativan s pur pjenom

U Antinoj Garaži danas se kupamo u pur pjeni. Zašto je ona neizostavan dio svakog gradilišta, na svoj način pokazuje vam Ante Cash.