Obavijesti

News

Komentari 200

Prizor koji slama srce: Ranjeni dječak postao je simbol Alepa

Prizor koji slama srce:  Ranjeni dječak postao je simbol Alepa
1

Snimka medicinske ekipe u Alepu koja je obišla svijet prikazuje dječaka kojeg su prašnjavog i krvavog izvukli iz ruševina neke zgrade i posjeli u vozilo Hitne, a on sve stoički ponosi

VIDEO

Milijuni izbjeglica u iz Sirije svakodnevno riskiraju život u potrazi za boljim životom. I dok se na zapadu suočavaju s otporom onih koji ih se zbog neznanja boje, dječak iz Alepa šutnjom je poslao najglasniju poruku s čime se suočavaju oni koji ostanu u Siriji. 

Snimka medicinske ekipe u Alepu koja je obišla svijet i dirnula mnoge prikazuje dječaka kojeg su prašnjavog i krvavog izvukli iz ruševina neke zgrade i posjeli u vozilo Hitne, a on sve stoički ponosi. 

No, kako je primijetio novinar magazina Time, mališan nije ni glasa pustio.

Muškarac u žutom prsluku unosi dječaka u ambulantno vozilo. Posjeo ga je na narančastu sjedalicu, sagnuo se po walkie-talkie i ostavio ga da sjedi. Dječarac, odjeven u majicu na kojoj se od prašine jedva razabire lik iz nekog crtanog filma, i dalje mirno i nijemo sjedi. Jedno mu je oko širom otvoreno, drugo baš i nije. Znatiželjno gleda prema ljudima izvan vozila, a zatim podiže jednu ruku kojom prolazi kroz svoju kosu, a zatim se pogladi po krvavom obrazu. Spušta ruku i mirno pogleda u krvavi dlan, a zatim, ne znajući što bi, okrene ga i jednostavno obriše o sjedalicu. Bez da je riječ rekao, bez da je glasa pustio, nema suza, jeziv spokoj.

Kako navodi Time, snimka je prema još nepotvrđenim informacijama zabilježena nakon zračnog napada na sjeveru Alepa, za koji se bore snage sirijskog predsjednika Asada i pobunjenici protiv njegove vlasti. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa