Obavijesti

News

Komentari 3

Najmanje 41 čovjek poginuo u nizu snažnih potresa u Japanu

Najmanje 41 čovjek poginuo u nizu snažnih potresa u Japanu
3

Područje Kumamoto na otoku Kyushu u zadnjih 48 sati pogodio je niz silovitih potresa koji su izazvali razaranja, požare, klizišta. Vlada je priopćila da je od najmanje tisuću ozlijeđenih

VIDEO

Spasilačke ekipe probijaju se kroz ruševine kako bi spasili zatrpane ispod zgrada nakon snažnog potresa jakosti 7,3 stupnja koji je pogodio jugozapad Japana noću na subotu, što je zadnji u nizu potresa od četvrtka koji su usmrtili najmanje 41 osobu i ozlijedili oko tisuću od kojih 184 teško.

Područje Kumamoto na otoku Kyushu u zadnjih 48 sati pogodio je niz silovitih potresa koji su izazvali razaranja, požare, klizišta.

Prvi, jakosti 6,4 stupnja, zabilježen je u četvrtak i u njemu je poginulo devetero ljudi. Slijedili su drugi i prema dosad raspoloživim podacima najmanje je 41 osoba poginula, a spasilačke ekipe strahuju da bi novi udari mogli povećati broj žrtava, prenosi agencija AFP.

Na televizijskim snimkama vide se požari, srušeni mostovi i ogromne rupe u zemlji. Stanovnicima koji žive u blizini brane rečeno je da napuste svoje domove zbog bojazni da bi se mogla srušiti, javila je televizija NHK. 

Vlada je priopćila da je od najmanje tisuću ozlijeđenih njih 184 u teškom stanju.

Potres jakosti 7,3 izazvao je i manju erupciju vulkana Aso, izvijestili su lokalni mediji.  

Epicentar potresa bio je blizu grada Kumamoto, a zatresao je tlo u subotu u 1.25 nakon ponoći na dubini od samo 10 kilometara.

Subotnji potres izazvao je upozorenje na tsunami koje je kasnije ukinuto, a nije bilo izvješća o nekim neredovitim pojavama u tri nuklearne centrale u toj regiji, rekao je visoki vladin dužnosnik.

Više od 90.000 stanovnika regije evakuirano je, među njima 300 stanovnika koji žive blizu brane koja bi se mogla srušiti. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca