Obavijesti

News

Komentari 14

Najmlađa žena otkrila: Osama za vrijeme bijega dobio 4 djece

Najmlađa žena otkrila: Osama za vrijeme bijega dobio 4 djece
2

Nakon napada 11. rujna Bin Ladenova obitelj u bijegu je provela devet godina, a za to vrijeme promijenili su pet kuća. Njegove žene trenutno se nalaze u kućnom pritvoru

VIDEO

Nakon napada 11. rujna Osama Bin Laden u bijegu je proveo devet godina, a u tom razdoblju živio je u pet sigurnih kuća i dobio četvero djece. Nove informacije pakistanskim istražiteljima je rekla njegova najmlađa žena.

Amal Ahmad Abdul Fateh (30) je najdetaljnije ispričala Osamin život za vrijeme bijega. Ponovo je pokrenuto pitanje kako je najtraženiji čovjek na svijetu uspio seliti s obitelji iz grada u grad, a da ga nisu otkrile i napale inače grozne sigurnosne službe. 

Bin Ladenove udovice trenutno se nalaze u kućnom pritvoru u Islamabadu. Pakistanske vlasti odlučile su ih tužiti zbog ilegalnog ulaska u zemlju, a prijeti im pet godina zatvora.  Supruge su različito surađivale s vlastima. I dok dvije starije žene nisu bile spremne na punu suradnju, najmlađa je supruga progovorila o svemu, piše NY Times.

Prema izvještajima Fateh se dobrovoljno udala za Bin Ladena 2000. godine. U vrijeme kada je njezina obitelj dobila bračnu ponudu imala je 19 godina. Bin Laden je tražio mirnu i religioznu ženu, dovoljno mladu da ne bude ljubomorna na njegove ostale supruge. Malo nakon dolaska u novu obitelj rodila je kćer Safiju. Iza napada na njujorške blizance obitelj se razdvojila, a Fateh je s kćeri otputovala u Karachi gdje je ostala devet mjeseci. Kuće su mijenjali sedam puta, a za sve se skrbio Osamin sin Saad. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bin Laden zahtijevao da ga svuda prati obitelj

Sa suprugom se ponovo spojila u drugoj polovici 2002. u mjestu Peshawar. U to vrijeme trajala je velika potraga za njim. Bin Laden je zahtijevao da ga svuda prati obitelj pa su tako s njim ubrzo otišli i u sjeverozapadnu planinsku regiju Pakistana. U dvije različite kuće proveli su osam ili devet mjeseci, a smještaj su im pronalazili pakistanski domaćini. 

Iduće godine preselili su se Haripur u kojem su živjeli dvije godine. Ondje je Fateh rodila još dvoje djece. Kćer Asia rođena je 2003., a sin Ibrahim 2004. godine i to oboje, prema njezinim tvrdnjama, u državnim bolnicama. Tamo bi s lažnim dokumentima ostajala samo dva, tri sata. 

Tijelom štitila Osamu

Sredinom 2005. preselili su se u grad Abottabad u kojem je Osama ubijen šest godina kasnije. Bin Laden je u tom periodu dobio još dvoje djece, Zainab 2006. i Huseina 2008. godine. 

Za vrijeme akcije američkih specijalaca Fateh je bila u istoj sobi kao i Osama. Ranjena je u koljeno u trenutku kada je tijelom pokušavala zaštiti supruga. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a