Obavijesti

News

Komentari 96

Najpoznatiji ptičji par očekuje prinovu: Grade si i vikendicu

Najpoznatiji ptičji par očekuje prinovu: Grade si i vikendicu
4

Najpoznatiji ptičji par, Klepetan i Malena stvaraju 14. leglo malih roda. A Klepetan radi na obnovi gnijezda na školskoj zgradi. Ovaj je par u 13 godina donio 54 rode

VIDEO

Požurili su se, jer je Klepetan malo zakasnio, kako bi imali vremena podići mlade da budu spremni za put u Afriku. Rekao nam je to Stjepan Vokić, skrbnik najpoznatije hrvatske rode - Malene.

- Malo je zahladilo, ali to njima ne smeta, bitno je da bude toplo kad snese sva jaja, jer zbog slomljenoga krila Malena ih ne uspijeva potpuno pokriti, pa postoji opasnost da se neko ohladi - kaže Vokić. Ovaj poznati ptičji par na svijet je u 13 godina donio 54 rode.

- S prvim jajetom počinju i moje pripreme, jer kad se mladi izlegu, moram ih malo sakriti od jakog sunca, tako da ću i ove godine napraviti im nadstrešnicu iznad gnijezda. Do sada je za to služio krov starog automobila, a on je dotrajao, pa ću ove godine napraviti nešto modernije - rekao je Stjepan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače Malena, otkad je došao Klepetan, svu pažnju posvećuje njemu.

- Malo se ljutim na nju, Neće ni da me pogleda. Sad kad joj je dragi došao, ja je ne zanimam. Šalim se, znam ja da je ona sad sretna, jer za nju je do dolaska Klepetana bilo sedam mjeseci čekanja - rekao je Stjepan. Klepetan se pomalo ulijenio.

Davor Puklavec

- Rekao sam mu neki dan: ‘Nećemo tako, dragi moj - uzleti i nađi si hranu. Ti si zdrav, istina, malo u godinama, ali i mene su godine pritisnule’. Ali što ću?! Ne mogu mu ne dati ribe, kad sam ga već naučio. Ali kad se izlegu mladi, morat ćemo oba na kanale, ja po ribu, a on po kojeg skakavca, žabu ili drugoga gmaza, jer ptićima iz dana u dan rastu apetiti - rekao je Vokić.

Osim gnijezda u kojemu je Malena snijela prvo jaje, Klepetan renovira i gnijezdo na školskoj zgradi, svoju vikendicu, jer u njemu se povremeno odmara i iz njega ima bolji pregled što se u susjedstvu događa. Gnijezdu ne smije prići druga roda. Bilo je pokušaja, ali on to brzo riješi.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.