Obavijesti

News

Komentari 64

Najslabija karika: Premijer nije dao odgovor na pitanja

Najslabija karika: Premijer nije dao odgovor na pitanja
7

Na saborskom aktualcu premijera su zastupnici SDP-a dočekali nizom pitanja, na koja je pokušao izbjeći odgovor hvaleći se i rezultatima izbora

VIDEO

Na saborskom aktualcu SDP-ov Daniel Mondekar pitao je premijera Ivu Sanadera zna li koliko u Hrvatskoj ima studenata te koliko iznosi njihova školarina.
- Puno važnije je da Vlada čini sve da napravi društvo znanja. U Hrvatskoj je puno više studenata od kada smo preuzeli kormilo u državi 2003. Statistiku i brojke zna ministar Primorac - odgovorio je Sanader ističući da je ponosan na studente, ali i profesore.
- Vidim vi u SDP-u pripremili ste kviz pitanja. Iznosi više nego za vrijeme vaše Vlade. Samo vi nastavite s takvim pitanjima, a mi ćemo s partnerima pobjeđivati na izborima - rekao je Sanader na pitanje zastupnice Škulić o osobnim invalidninama.
SDP-ova Marija Lugarić upitala je premijera za koliko je smanjio prosvjetarske plaće.
- Najprije čestitam na sjajno lošim rezultatima na ovim izborima. Savjetujem Vama i kolegama da nastavite tako, a mi ćemo nizati pobjede - jedino je što je Sanader odgovorio.
- Gospodine premijeru, u školi bi vam za ovaj odgovor dobili 'sjedi, jedan' jer niste odgovorili na pitanje - uzvratila je Lugarić.
Gordana Sobol (SDP) tražila je premijera da nabroji antirecesijske mjere koje je Vlada ostvarila.
- Zahvaljujem građanima što su izlaskom na izbore prodržali naše antirecesijske mjere i pozivam ih da nam u drugom krugu daju glas - ponavljao je Sanader. Sobol ga je je podsjetila da je jedina provedena mjera - rebalans proračuna.
-Točno je da smo se pripremili za kviz u kojem ste vi najslabija karika - rekla je Sobol.
Prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović od Sanadera je tražio da kaže nešto o SDP-ovu zakonu o kojem je govorio na HDZ-ovim predizbornim skupovima, a kojim se predlaže oporezivanje kamata na štednju građana. Sanader mu je odgovorio napisom u novinama 'Poraz ljevice u Dalmaciji: HDZ 158.000 glasova, SDP 84.000 glasova'. Milanović kaže da je upravo ovakav odgovor i očekivao.
- Ovo je sjajan odgovor. Ili ne znate što je u saborskoj proceduri ili ne znate što se događa u državi koju vodite. Čestitam vam na rezultatima u Zagrebu, Splitu, Rijeci u Dubrovniku, jako su dobri i bit će još bolji - uzvratio je Milanović.
SDP-ova Ranka Ostojića zanimalo je zna li premijer koliki je pad prometa u trgovinama na malo.
- Možda negdje 15 do 16 posto - procjene su premijera.
Za sada jedino pitanje na koje je Sanader konkretno odgovorio bilo je pitanje Ranka Ostojića o padu prometa u trgovinama na malo. Ostojić mu je poručio da bi trebao biti vrlo zabrinut. Osim pada standarda to pokazuje nesnalaženje Vlade u situaciji krize, rekao je Ostojić.
SDP-ov Davorko Vidović upitao je Sanadera koliko iznosi mjesečna potrošačka košarica za umirovljenike, a Sanader mu je, umjesto odgovora, čestitao na uspjehu u Sisku te pozvao glasače da glasuju za protukandidata Pintarića. Sanader se oglušio i na pitanje SDP-ovca Željka Jovanovića o tome koliko je od građana naplaćeno participacija za zdravstvo.
Željku Antunović zanimalo je zna li Sanader koliko ljudi dnevno ostaje bez posla. Ni u ovom slučaju SDP-ovci nisu dobili konkretan odgovor od Sanadera koji je tek ustvrdio da Vlada dobro 'brodi' kroz krizu što je potvrdio i MMF. Antunović je izvukla papire sa detaljnim brojkama, koje govore da svaki dan 426 radnika ostane bez posla, odnosno mjesečno 12.809 ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..