Obavijesti

News

Komentari 14

Najslabije štene vrišti dok ga čopor napada: Žele ga pojesti?

Najslabije štene vrišti dok ga čopor napada: Žele ga  pojesti?
1

UZNEMIRUJUĆE: Psi iz uzgajivačnice na Hvaru su neuhranjeni i žele pojesti najmanjeg, kažu autori snimke koja kruži internetom. Vlasnik pasa tvrdi da se samo igraju

VIDEO

Uznemirujući video na kojem desetak pasa napada crno štene labradora i koje mama labradorica uporno pokušava zaštititi snimljen je u Starom Gradu na Hvaru.

Kako navode autori snimke, psi su neuhranjeni i gladni te iz istog razloga napadaju najslabije štene, koje bolno cvili. Čopor ga, kako tvrde, želi pojesti za obrok. Autori snimke su bacili dvije cigle u nastojanju da se čopor preplaši i ostavi kujicu na miru, no to ih nije nimalo omelo. Potom se u kadru pojavljuje žena koja pokušava štapom smiriti pse. Kamenom u njušku pogodila je velikog crnog labradora, vidljivo neuhranjenog, koji je bio najuporniji u nasrtajima. Užasnuta prizorom bacila je na pse i metalnu posudu, a video završava predajom crnog štenca.

Vlasnik ovog čopora Željko Dulčić i sam je vidio snimku te je na svom profilu na Facebook objavio priopćenje u kojem tvrdi kako je crna kujica živa i zdrava te da ima samo nekoliko ogrebotina, koje su joj sanirane, te da je na terapiji antibioticima. 


- Rane su nanesene malim štenećim zubićima. Nema niti jednu ranu koju bi joj nanio odrasli pas - objašnjava Dulčić. Dodaje da niti jedan odrasli pas ne pokušava ubiti štene. No u telefonskom razgovoru otkrio je da u čoporu i nije baš idilična situacija. 


- U ponedjeljak je bila policija i veterinarska inspekcija, koja je zaključila da je stanje zadovoljavajuće, osim što neki stariji psi nisu bili docijepljeni protiv bjesnoće, a štenci nisu bili čipirani i cijepljeni. Evo danas smo to riješili. Istina je da ima dva, tri neuhranjena psa jer su bili dosta bolesni, povraćali su 15 dana. Ljeti se to događa. Mogu reći i da radim novi prostor za pse koji će imati oko 700 kvadrata – kazao nam je Dulčić.

Policija je potvrdila da su bili na očevidu zbog prijave o lavežu.

- Nismo u mogućnosti izvijestiti vas o zaključcima veterinarske inspekcije, a nakon svih prikupljenih saznanja izvijestit ćemo nadležno državno odvjetništvo - stoji u odgovoru iz policije.

Od Ministarstva poljoprivrede, odnosno nadležne veterinarske inspekcije u Splitu, nismo uspjeli doznati što je točno utvrdila inspekcija na terenu. Veterinarska inspekcija Split kratko nam je rekla tek da su obavili inspekciju.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava