Obavijesti

News

Komentari 19

Najveći Putinov protivnik iz zatvora poziva na prosvjede

Najveći Putinov protivnik iz zatvora poziva na prosvjede
1

Karizmatični 41-ogodišnji bloger predviđa okupljanja u 80-tak gradova širom Rusije, na dan Putinova 65. rođendana. U ponedjeljak je dobio 20 dana zatvora zbog poziva na nedopuštene demonstracije

VIDEO

Najveći protivnik Kremlja Aleksej Navaljni pozvao je iz zatvora svoje pristaše da u subotu izađu na demonstracije u čitavoj Rusiji, na dan kada Vladimir Putin slavi 65. rođendan.

Pet mjeseci prije predsjedničkih izbora, karizmatični 41-ogodišnji bloger predviđa okupljanja u 80-tak gradova širom Rusije, a glavni su skupovi najavljeni u Moskvi i Sankt Peterburgu, rodnom gradu Vladimira Putina.

Nekoliko minuta nakon što je u ponedjeljak osuđen na 20 dana zatvora, zbog poziva na nedopuštene demonstracije, Navaljni je osudio "dar koji je dobio za Putinov rođendan".

"Razumijem dobro da trebam ostati zatvoren što je dulje moguće a posebno 7. listopada", rekao je u Navaljni u petak nakon što je uhićen.

Navaljni koji vodi kampanju za ruske predsjedničke izbore u ožujku, uhićen je u petak nekoliko sati prije odlaska na prosvjedni skup u Njižnom Novgorodu.

Navaljni je zadnji put osuđen na zatvorsku kaznu u lipnju, kada je zadržan 25 dana zbog organiziranja skupa koji je vlast bila zabranila, ali je naišao na velik odaziv mladih i završio se uhićenjem stotina ljudi.

Premda tvrdi da se kandidirao na predsjedničkim izborima 2018., politička budućnost Alekseja Navaljnog još je neizvjesna: središnje izborno povjerenstvo ga je u lipnju diskvalificiralo iz predsjedničke utrke zbog toga što je na sudu osuđen za pronevjeru državnog novca iz veljače 2017.

Putin, koji je na vlasti posljednjih 18 godina, još se nije službeno izjasnio hoće li se kandidirati na izborima, iako nitko u zemlji ne sumnja da će to učiniti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca