Obavijesti

News

Komentari 60

Nakon bebe, umrla i majka zaražena svinjskom gripom

Nakon bebe, umrla i majka zaražena svinjskom gripom
4

Klara Sabljak (23), trudnica oboljela od svinjske gripe, umrla je u subotu u 8.30 sati u bolnici. Tri dana ranije umrla je i njena još nerođena beba

VIDEO

Klara Sabljak (23), trudnica iz Dujmić Sela kraj Ogulina oboljela od svinjske gripe, umrla je u subotu u 8.30 sati u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.  Klara je prije mjesec dan stigla u bolnicu u teškom stanju u 24. tjednu trudnoće. Odmah su je priključili na respirator. Oko Nove Godine joj je bilo bolje, no 6. siječnja stanje se pogoršalo. Prije tri dana, Klaru su morali poroditi, jer je srce njene bebe prestalo kucati. Beba je umrla. Prema riječima dr. Beusa, Klara u krvi nije imala dovoljno kisika. Liječnici su se i dalje borili za život mlade majke, ali nisu uspjeli. Klara Sabljak iza sebe je ostavila kćeri Viktoriju (2) i Magdalenu (4), te supruga Zlatka (26).
 - Razmišljala je o cijepljenju protiv svinjske gripe, no nakon što je čula da ima negativnih nuspojava, odustala je. Nigdje nije išla, samo u susjedstvu i na ultrazvuk radi trudnoće - ispričao je shrvani Zlatko, koji kćerima još nije kazao da mame više nema. Zlatko se nadao da će sve biti u redu nakon što se Klari, desetak dana nakon što je stigla u bolnicu, stanje poboljšalo.
 - Obećao sam joj da će sve biti u redu, a ona mi je odgovorila pogledom punim vjere jer nije mogla pričati zbog cijevi od respiratora - kazao je Zlatko kroz suze i dodao da je to bio zadnji put da je razgovarao s njom. I Klarina svekrva ne može suspregnuti suze: 'Svi smo u šoku, umro je naš borac, nema je više'.  Dodaje kako je borba za njen život trajala cijelu noć, a nesretnoj su ženi počeli otkazivati organi. Iako je u bolnicu stigla relativno rano, Klarina pluća nisu se uspjela oporaviti od virusa koji ih je potpuno zahvatio. Tijekom noći otkazali su joj jetra i bubrezi.
 - Ova tragedija je veliki šok i za nas. Naši liječnici su se borili cijelu noć, molili se da preživi. i liječnici i sestre su se jako vezali uz Klaru i svima je ovo veliki psihički stres. Da se bar mogla cijepiti - rekao je Antun Beus, ravnatelj bolnice. Dodao je i kako iz iskustva zna da je u takvih pacijentica porod ili prekid trudnoće dodatan stres za organizam pa je najčešće ishod fatalan za majku. Šef intenzivnog odjela Bruno Barišić također je kazao da je jedini način da se spriječe ovakvi nesretni ishodi cjepivo. Dodaje kako odgovorno tvrdi da je cjepivo sigurno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"