Obavijesti

Promo sadržaj

Nakon desetak godina prvi put mi je sjela božićnica

Nakon desetak godina prvi put mi je sjela božićnica
2

Dizao sam se jutrom u 4.45, penjao na nasip Save i trčao. Svaki dan po 8800 metara. Bilo je teško, Zagreb je ujutro depresivan i siv. Ali nisam htio klonuti iako sam poneki mjesec živio sa samo 500 kuna

To na poslu nitko nije znao, nakon trčanja bih išao raditi u tvrtku, a navečer bih još i konobario. Ja sam bio potpuno blokiran.
Potresna je to priča Alena Purkovića (43) iz Zagreba koji je pod ovrhama živio godinama.

"Trčao sam po snijegu, kiši, magli, uvijek iznova. I kolege na poslu primijetili su da sam bolje ali nitko nije znao da sam imao dugove zbog kojih sam plaćao kamate koje su neprestano rasle. Dugovi se nisu smanjivali. A moj teret nosio je nekoliko godina i moj kum koji je otplaćivao po 1000 kuna jer je bio jamac za kredit – prepričava Alen muku kroz koju je prolazio. Njegov život urušio se nakon nenadane smrti njegova oca s kojim je bio vezan i emotivno, ali i financijski. I njegov život se raspao, počeo kliziti u financijski pakao. Dizao je kredite, ulazio debelo u minuse, a kasnije u 'crveno' po tekućem računu. Uz dva kredita, krenule su blokade. Doživio je i bračni slom, supruga ga je ostavila, plaćao je i alimentaciju."

"I jedino slika moga sina Petra bila je ta koja bi me vadila iz depresije i tjerala da se svako jutro dignem, borim i uspijem naći smisao života u potpunoj blokadi. Plaća mi je bila ovršena, a kada bih platio alimentaciju i režije, za život bi mi ostalo zaista malo – govori Alen. Nekoliko puta pokušao je s raznim agencijama otpeljati svoj financijski čvor. Iscrpio bi se i još malo potonuo. Jedini koji su mu na kraju zaista pomogli bili su financijski stručnjaci licencirane tvrtke BE-ON koja se specijalizirala za  blokirane. Zahvaljujući njima, Alen se odblokirao za samo 2,5 tjedna i to nakon desetak godina ovrha i blokada."

"Razgovor u uredima BE-ON-a bili su prijateljski, upustili su me u svaki detalj svog posla i najviše mi je značilo što su rekli da svoj posao neće naplatiti sve dok me ne odblokiraju. Tako je i bilo", govori Alen. Kaže da ga je najviše iznenadila brzina kojom su radili tako da su mu pomogli da se odblokira za malo više od dva tjedna otkada je prvi put stigao u BE-ON. Uy to, kaže da je postao glavni motivator na poslu, a radi u Zagrebačkom Holdingu u podružnici čistoće, za sve one koji su također u blokadi i ne znaju kako si pomoći.

"Odblokirali su me 29. studenog 2019. Nisam mogao doći sebi! U životu nisam zaplakao, ali tad jesam... Znate, nakon deset godina prvi put mi je sjela božićnica, nije je pojela blokada – emotivan je Alen. Kako su mu pomogli u BE-ON-u? Pomogli su mu zahvaljujući međufinanciranju koje omogućuje BE-On kojim su se odjednom pokrili svi njegovi dugovi. Novac od međufinanciranja Alen je vratio podizanjem nenamjenskog kredita u poslovnoj banci od 230.000 kuna.Sada mi je rata oko 2600 kuna i odblokiran sam. S tim mogu živjeti, a najvažnije mi je što sam sinu Petru dokazao da sam borac, da tata nije kukavica. I sada sam glavni motivator u svojoj firmi, a radim u jednoj zagrebačkoj tvrtki i želim baš svima poručiti da se u blokadi ne mora živjeti zauvijek, da postoje ljudi koji pomažu da se blokade riješe i to se može",  kaže Alen.

Igor Škrgatić iz BE-ON-a pojašnjava kako trećina blokiranih ima vrlo velike šanse izaći iz blokade uz dobro vođenje financijskih stručnjaka.

"To se prije svega odnosi na stalno zaposlene i ljude u mirovini koji imaju redovna primanja. Obično se pojedince deblokira u roku od najviše tri mjeseca, ali ponekad ljudima možemo pomoći za svega dva tjedna. Nakon nekoliko godina blokade, jasno je kako to zvuči nestvarno, ali za ozbiljne financijske probleme trebaju ozbiljni stručnjaci koje mi imamo – kaže Škrgatić. Štoviše, uz njihovo vođenje često s vjerovnicima uspiju ispregovarati velike otpise dugova. I u BE-ON-u vrijedi pravilo da svoj posao naplaćuju tek ako uspiju nekome pomoći da se deblokira."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.