Obavijesti

Promo sadržaj

Nakon dugo vremena stižu nam nove epizode "Kozmosa"

Nakon dugo vremena stižu nam nove epizode "Kozmosa"
4

Nakon dugo vremena, ova planetarno obožavana znanstvena franšiza vraća se na National Geographic

Mi smo način na koji kozmos spoznaje samog sebe. – Carl Sagan

Od autorskog tima kojeg čine Ann Druyan, Seth MacFarlane, Brannon Braga i Jason Clark, uz svjetski poznatog astrofizičara Neil deGrasse Tysona u ulozi voditelja, KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI predstavlja uzbudljivu odiseju koja gledateljima daruje nevjerojatan uvid u znanstvene perspektive.

Prije mnogo desetljeća, mladi Carl Sagan sanjario je ležeći na tepihu u svome stanu i zamišljao nešto sasvim posebno: crtež ispunjen dječakovim snovima o svemirskom dobu i međuzvjezdanim istraživanjima. Svjetski priznati vizionar, Sagan živio je svoje snove i podijelio ih sa svijetom u znanstvenoj dokumentarnoj seriji KOZMOS: Osobno putovanje, i tako je nastala najomiljenija znanstvena franšiza u televizijskoj povijesti. Sada, 40 godina nakon što je ovo epsko putovanje po prvi puta predstavljeno svjetskoj publici, svemirska pustolovina doseže nove vrhunce avanture u dugo očekivanoj trećoj sezoni serije KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nova sezona emisije KOZMOS:MOGUĆI SVJETOVI započela je s prikazivanjem 29. ožujka u 22:00h na National Geographic-u, a na čelu autorskog tima je Saganova suradnica Ann Druyan koja hrabro pomiče granice i čini ovu sezonu najambicioznijom dosada. U svom beskrajnom traganju za znanjem, najnovija sezona serije KOZMOS svojim prepoznatljivim pripovijedanjem temeljenim na činjenicama, gledateljima na jednostavan način pojašnjava kompleksne znanstvene koncepte. Pustolovina je to koja potiče na razmišljanje i promiče mogućnosti čovječanstva u svemiru. U ovoj sezoni vidjet ćemo putovanje u prošla vremena te otkriti nedovoljno poznate znanstvene heroje koji su žrtvovali sve u potrazi za znanstvenim otkrićima. Serija vodi gledatelje do skrivenog mjesta na kojem je možda počeo život na Zemlji, u izgubljene svjetove naših predaka i na moguće svjetove naših dalekih potomaka.

KOZMOS je puno više od filmskog putovanja; nadamo se da ćemo potaknuti publiku širom svijeta na svetu potragu u srce znanosti. Upoznat ćete nove heroje koji su bili spremni odreći se svog života samo da ne govore laži ili ugrožavaju budućnost“, objašnjava Druyan koja je nagrađena nagradama Emmy i Peabody za scenarij i produkciju druge sezone, KOZMOS: ODISEJA U PROSTORVREMENU. „KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI vizija je budućnosti koja nas i dalje čeka ako budemo imali dovoljno pameti i volje da djelujemo sukladno onome što nam znanstvenici uporno ponavljaju.

KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI nastavlja vječnu potragu za odgovorima o nama samima u svemiru“, rekao je Tyson. „Serija istražuje isprepletenu tapiseriju koju predstavlja život na Zemlji i poziva nas da se prisjetimo te istine dok kolektivno gradimo budućnost civilizacije.

„Važnost kontinuiranog ulaganja naše vrste u znanost mora biti na prvome mjestu. Dok težimo k dubljem razumijevanju svemira oko nas, čast mi je imati malu ulogu u uzdizanju te strasti, kao dio tima producenata serije KOZMOS“, rekao je izvršni producent MacFarlane, koji je u seriji također posudio glas predsjedniku Trumanu.

Ova sezona najambicioznija je sezona franšize, s 13 epizoda snimljenih na 19 lokacija u 11 zemalja i s ekipom od više od tisuću talentiranih pojedinaca različitih struka, uključujući glumce koji su posudili glasove, sve kako bi gledatelje odveli na put do udaljenih zvijezda i nepoznatih granica.

Tijekom cijele sezone slušat ćete glasove brojnih glumaca među kojima su Sir Patrick Stewart, Viggo Mortensen i Judd Hirsch. Sasha Sagan, kći Anne Druyan i Carla Sagana, pojavljuje se u nekoliko epizoda u ulozi Saganove majke Rachel Gruber Sagan.

Prva epizoda serije KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI bit će premijerno prikazana 29. ožujka u 22:00h na National Geographic-u, a nove nastavke možete pratiti nedjeljom u isto vrijeme.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Geotermalna energija može postati hrvatska dobitna karta
PROMO

Geotermalna energija može postati hrvatska dobitna karta

Stižu pohvale iz Europske unije: Kada je u pitanju geotermalna energija, Hrvatska je primjer dobre prakse.
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince