News

Komentari 51

Nakon dvije godine oslobodili Čehinje koje su oteli talibani

Nakon dvije godine oslobodili Čehinje koje su oteli talibani

Dvije studentice psihologije otete su 13. ožujka 2013. u pokrajini Balučistan, na jugozapadu Pakistana. U petak su oslobođene, a u subotu ujutro su stigle u Prag

Dvije mlade Čehinje, Antonie Chrástecká (27) i Hana Humpálová (27) , koje su otete u Pakistanu 2013. konačno su oslobođene i prevezene u Češku, javlja Blesk .

Djevojke je oslobodila turska humanitarna organizacija Insani Yardim Vakfi (IHH) . Detalji okolnosti oslobađanja nisu otkriveni javnosti, poznato je samo da su intenzivni pregovori s otmičarima trajali dva mjeseca.

Izzet Sahin iz IHH-a rekao je turskim medijima kako ih je obitelj otetih djevojka kontaktirala nakon što su iscrpili sve druge načine.

Čehinje su u petak navečer stigle u Tursku odakle su u subotu ujutro letjele za Prag. Češki premijer Bohuslav Sobotka poželio im je brzi oporavak i povratak mirnom životu te je zamolio medije da poštuju njihovu privatnost.

Dvije studentice psihologije otete su 13. ožujka 2013. u pokrajini Balučistan, na jugozapadu Pakistana. U državu su ušle kao turistice iz Irana. Otmičari su u video snimci za oslobađanje Čehinja tražili oslobađanje Aafie Sidiki , pakistanske znanstvenice zatočene u SAD-u zbog suradnje s Al Kaidom.

Najčitaniji članci