Obavijesti

News

Komentari 82

Kijevo: Nakon krvavog napada se sakrio i pokrio se rukama

Kijevo: Nakon krvavog napada se sakrio i pokrio se rukama
6

Policajci su došli na intervenciju zbog obiteljskog nasilja, a Stjepan Cerovšek (61) ih je napao nožem. Jedan policajac je umro na putu do bolnice, a drugi je ranjen

VIDEO

Stjepan Cerovšek (61) pobjegao je nakon napada iz kuće i sakrio se u kućicu u dvorištu. Policajci su ga našli kako okrvavljen sjedi na podu. S rukama preko glave, gotovo uplakan, žalio je zbog onog što je učinio. Nije pružao otpor. Iako je prema prvim informacijama ubijen, ispostavilo se da nije ni ranjen. 

On je, podsjetimo, u petak napao policajce. Policajci Ante G. (48) i Joško G. (43) su u petak oko 20 sati u mjestu Kijevo kod Knina intervenirali zbog obiteljskog nasilja. No, Stjepan Cerovšek, zbog kojeg su došli, napao ih je nožem čim su ušli u kuću. Antu G. je ubo nožem u prsa, a potom se okrenuo prema Jošku G. i zadao mu nekoliko ubodnih rana po rukama. Liječnici su pokušali spasiti Antu, ali umro je na putu do bolnice. Jošku su uspjeli sanirati ozljede i zadržan je na liječenju u bolnici. 

-  Nisam u stanju razgovarati. Još sam u šoku, nisam spavala. Osim toga, imam ovdje malo dijete i starog djeda, na koje moram paziti. Zato sam ostala ovdje u kući - jedva je uspjela izustiti potresena Mladenka Cerovšek, ubojičina supruga. Zbog pogibije policajca Ante Grabića (48), oca troje djece, Kijevo, Vrlika i Knin su u žalosti.

- Ovo je za Knin velika tragedija, zbog koje smo otkazali najavljenu proslavu pristupanja Hrvatske EU - rekla je gradonačelnica Knina Josipa Rimac.

Ubojica se prije tragedije ponašao normalno.

- Malo prije osam bio je u trgovini. Kao i svaki dan, nakon posla došao je, kupio uobičajene kućanske potrepštine i popio pivo pred trgovinom - rekla je prodavačica Lidija Slavić. 

Ravnatelj policije posjetio ranjenog policajca

Joška G., policajca koji je u petak navečer preživio pokušaj ubojstva u Kijevu, u subotu popodne u kninskoj bolnici posjetio je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, koji mu je obećao svu moguću pomoć i potporu. Policajac je još u šoku, ali osjeća se bolje. Obrambene rane od noža, posjekotine na tetivama ruke, liječnici su zašili. Liječenje će ipak još dugo trajati. Kako je kazao dr. Ante Vrdoljak zarastanje će trajati tri tjedna, nakon čega ide na fizikalni tretman, vjerojatno u toplice. Dominić je otkrio da su policajci nastradali jer nisu odmah vidjeli nož.

 - Padao je mrak kada su se približavali kući. Kada su došli blizu, on je uzeo nož i napao ih – rekao je Dominić, uz napomenu kako još uvijek čeka izvješće Policijske uprave Šibensko-kninske i Unutarnje kontrole MUP-a.

Dominić je u svoje osobno ime i ime ravnateljstva policije iskazao najiskreniju sućut obitelji poginulog Ante G., a Jošku je zaželio brz i uspješan oporavak.

Opći sindikat Ministarstva unutarnjih poslova: Tražimo ostavku ministra

Opći sindikat Ministarstva unutarnjih poslova poslao je novinarima priopćenje u kojem traže ostavku ministra i njegovih suradnika. Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Prvenstveno želimo izraziti sućut obitelji policijskog službenika koji je za sobom ostavio troje djece i suprugu.  

Zbog učestalih napada i ubojstava policijskih službenika želimo Vam iznijeti svoj stav, mišljenje i stvarne činjenice jer će se sada pokušati naći opravdanje za nesposobnost, nerad i nerazumijevanje policijske službe od strane najviših dužnosnika MUP-a, pa tako i samog ministra g. Ranka Ostojića.

- policijski službenici koji su upućeni na intervenciju za dojavu zbog nasilja u obitelji su policijski službenici granične policije PU Šibensko-kninske, PP Knin koja je mješovita postaja

- nisu bili opremljeni balističkim prslucima jer ih nema dovoljno, a policijski službenici u policijskim postajama, jer su oni samo „topovsko meso“, opremljeni su za „posebne zadaće“ balističkim prslucima koji većinom datiraju iz domovinskog rata i namijenjeni su za vojna djelovanja, a ne za svakodnevnu uporabu

- policajaca nema dovoljno u policijskim postaja pa se tako na intervencije šalju oni koje se može angažirati, sasvim svejedno o kojem se segmentu policijskog posla radi, pa su tako i ovom prilikom nažalost upućeni policijski službenici granične policije

- činjenica je da je sve manje policajaca na terenu, a sve više dužnosnika koji provode svoj činovnički posao gledajući jedan drugoga, zatvoreni u svoj svijet i ured, dobro plaćeni bez stvarnog uvida u potrebe društva, građana i policije.   

- nije izvršen prijem u policiju budućih kolegica i kolega koji su završili tečaj jer očito da za to nema novaca jer su važniji drugi „prioriteti“ a ne sigurnost građana

- MUP RH se na čelu sa ministrom g. Rankom Ostojićem i pom. ministra Sanjom Čanković zaduženom za ljudske potencijale nema vremena baviti ničim drugim osim kadrovskom politikom, sigurnost policajaca i građana nije bitna.

- policijski službenici nisu pravno zaštićeni i boje se primijeniti sredstva prisile jer su propisi koji to reguliraju dvosmisleni i nedorečeni te se stoga boje da ne ostanu bez posla.

Opći sindikat Ministarstva unutarnjih poslova zatražit će hitnu izmjenu kaznenog zakona na način da se svaki napad na policajca tretira kao kazneno djelo za koje je obavezna kazna zatvora, a za ubojstvo policijskog službenika kazna dugotrajnog zatvora, ( jer na žalost naš sustav ne poznaje kaznu doživotnog zatvora ), sa obaveznom odštetom i zbrinjavanjem obitelji ubijenih i teško ozlijeđenih policijskih službenika na teret RH. 

Pitanje je kako će se uspostaviti osiguranje državne granice RH, koja je sada i granica EU ako više nema tko zbog loše Uredbe o unutarnjem ustrojstvu MUP-a, odnosno potrebnom broju policajaca, ako će granični policajci pružati intervencije, kontrolirati promet itd.

Sve navedeno je razlog da ponovo zatražimo ostavku ministra i njegovih suradnika".    


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava