Obavijesti

News

Komentari 74

Nakon nesreće ležao na cesti: Čekao je Hitnu čak 50 minuta

Nakon nesreće ležao na cesti: Čekao je Hitnu čak 50 minuta
3

Na cesti Muć - Drniš auto se prevrnuo na krov, a vozač A. S. (55) je ispao pored kolnika i ostao ležati na kiši. Vatrogasci su došli brzo, no Hitnoj je trebalo dugo

VIDEO

Zbog lošeg ustroja Hitne medicinske pomoći u Dalmatinskoj zagori, A. S. (55) koji je u utorak u 23.50 sati stradao u prometnoj nesreći, čekao je pomoć čitavih 50 minuta.  

Zbog prevelike brzine i skliskog kolnika, sletio je s Fordom pokraj ceste  Muć – Drniš, na potezu između mjesta Ramljane  i Crivac i udario u kamen pored ceste.  Auto se prevrnuo na krov, a A. S. je ispao pored kolnika i ostao ležati na kiši. Ubrzo su na mjesto nesreće došli vatrogasci DVD-a Muć, no, nisu se usudili dirati unesrećenog bez nadzora liječnika kako mu ne bi pogoršali ozljede.

Vatrogasci: Nismo ga htjeli dirati, čekali smo liječnika

- Stigli smo nas troje vatrogasaca s navalnim vozilom u ponoć i 10 minuta, a čekalo se na Hitnu pomoć. Srećom, čovjek je bio dobro, pri svijesti i donekle pokretan. Procijenili smo da je bolje sačekati dolazak liječnika, nego da mi pomažemo. Nismo  željeli ga dirati bez stručnog  medicinskog nadzora, iako smo prošli tečajeve. Uglavnom, u pomoć unesrećenima bez odlaganja priskačemo kad su vozila u plamenu i slično.  Iz iskustva znamo da možete razgovarati sa stradalom osobom, a ona za dva tri sata umre od posljedica ozljeda – ispričao nam je jedan od vatrogasaca iz DVD Muć koji su prvi pritekli u pomoć.

Muću ukinuli tri dežurna tima

Po unesrećenog nije stiglo vozilo obližnje Hitne pomoći Muć jer su im u posljednjih godinu i pol dana ukinuta tri dežurna tima. Sam liječnik u tamošnjem domu zdravlja dežura od 15 do 7 sati narednog jutra, a radi ušteda tijekom jutra za stanovnike Općine Muć kojima treba hitna medicinska intervencija, nema nikoga. U Muću je  troje liječnika opće medicine koji i nisu plaćeni za izlaske na hitne intervencije već to rade volonterski.  

Treba napomenuti da vozač i medicinski tehničar Hitne pomoći Muć čekaju na pozive u svojim domovima i treba im  20-ak minuta da bi uopće stigli do sanitetskog vozila. 

Stoga, po ljude stradale u prometnim nesrećama ili s hitnim medicinskim problemima stižu medicinari iz 40-ak kilometra udaljenog Solina i voze ih u splitsku bolnicu, iako su im upola  bliže službe u Šibensko- kninskoj županiji.

Vozač je bio pijan: Prošao je samo s lakšim ozljedama

Prvo je na mjesto nesreće došla Hitna pomoć iz Drniša, a nedugo za njima i iz Solina. Čovjek je ipak prebačen solinskim vozilom u Split, a koliko smo čuli nije bio ništa ozbiljnije, no, bio je zadržan na promatranju.  Stanovništvo Muća i okolnih mjesta je zabrinuto jer im nema tko priskočiti kad su u pitanju infarkti i nesreće koje trebaju hitru intervenciju – istaknuli su vatrogasci.

A.S. prošao je samo s lakšim tjelesnim ozljedama, a neslužbeno doznajemo, da je slijetanju s ceste kumovalo pijanstvo. Izmjereno mu je nešto manje od dva promila alkohola u krvi

Županija će tražiti žuran preustroj Hitne pomoći

Iz Splitsko-dalmatinske županije poručuju kako će od Ministarstva zdravlja žurno zatražiti preustroj sustava Hitne medicinske pomoći u Zagori, posebice u Muću jer se ljudski životi ne smiju riskirati zbog malih ušteda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa