Obavijesti

News

Komentari 7

Nakon neuspjelog napada u Parizu osumnjičenica optužena

Nakon neuspjelog napada u Parizu osumnjičenica optužena
1

Ornella G. (29) je optužena u subotu navečer za "zločinačko udruživanje radi zločinačkog terorističkog pothvata" i "pokušaj ubojstva u organiziranoj skupini" te je pritvorena

VIDEO

Francuski sud je u subotu podigao optužnicu protiv žene čiji su otisci pronađeni u automobilu s plinskim bocama u središtu Pariza koje su, premda nisu eksplodirale, pojačale strah Francuza nakon niza krvavih napada u zadnje dvije godine.

Ornella G. (29) je optužena u subotu navečer za "zločinačko udruživanje radi zločinačkog terorističkog pothvata" i "pokušaj ubojstva u organiziranoj skupini" te je smještena u pritvor, priopćilo je pariško državno odvjetništvo.

Mlada žena, majka troje djece, poznata policiji zbog najave odlaska u Siriju, uhićena je u utorak na jugu Francuske zajedno s dečkom koji je pušten iz pritvora. Njezini su otisci pronađeni u automobilu koji je prošlog vikenda ostavljen u središtu Pariza s više plinskih boca.

Kako je rekao ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve, "utrka s vremenom" koja je počela čim je pronađen automobil, omogućila je da se razotkrije skupina žena "fanatika" koje su se spremale počiniti drugi napad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija je tragala za kćeri vlasnika automobila, Ines Madani (19) koja je također poznata po svojoj radikalizaciji.

Kako je rekla Ornella G., "nakon neuspjela pokušaja" da zapale automobil, "mlade žene su pobjegle kada su vidjele muškarca za kojeg su mislile da je policajac u civilu", prenio je izvor blizak istrazi. Drugi izvor je rekao da su se osumnjičenice posvađale.

Nakon provedenog geolociranja, policija je u četvrtak u pariškom predgrađu uhitila Ines Madani koja je prisegnula na vjernost skupini Islamskoj državi (IS) i još dvije žene stare 39 i 23 godine.

Kako se doznaje od izvora bliskih istrazi, one su planirale napasti više ciljeva: pariške kolodvore i predgrađa, ali i policiju. Kanile su također nabaviti pojaseve s eksplozivom i zaletjeti se automobilom u zgrade.

Francuska je na meti terorista zbog svog sudjelovanja u međunarodnoj koaliciji koja bombardira IS u Siriji i u Iraku.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a