Obavijesti

News

Komentari 0

Nakon oluje strah od poplava: 'Portoriko je potpuno razoren'

Nakon oluje strah od poplava: 'Portoriko je potpuno razoren'
1

Tri osobe poginule su u četvrtak na Haitiju, prema prvim podacima ministarstva unutarnjih poslova. Da je Portoriko potpuno razoren objavio je i Donald Trump na Skupštini UN-a

VIDEO

Opseg štete tek se nazire u Portoriku, "razorenom" prolazom uragana Marije u kojem je poginula najmanje 21 osoba na Karibima, a sa sobom nosi potencijalno "katastrofalne" poplave.

Uragan, sada svrstan u kategoriju 3 (na ljestvici od 5), prošao je u četvrtak navečer na oko 130 kilometara sjeverno od Dominikanske Republike, u pravcu britanskih otoka Turks i Caicos.

Tri osobe poginule su u četvrtak na Haitiju, prema prvim podacima ministarstva unutarnjih poslova.

Dominika, pogođena svom snagom u utorak, najviše je platila s 15 mrtvih, po premijeru tog malenog teritorija Rooseveltu Skerritu.

"Portoriko je potpuno razoren", izjavio je američki predsjednik Donald Trump u okviru Opće skupštine UN-a u New Yorku. Otok "je u vrlo, vrlo, vrlo delikatnom stanju. Električna mreža je uništena", dodao je on potvrđujući skorašnji posjet teritoriju Velikih Antila.

Prethodnog dana proglasio je stanje prirodne katastrofe odobravajući savezna sredstva za hitnu pomoć i ponovnu izgradnju u Portoriku gdje je većina infrastrukture oštećena.

Uragan je imao "katastrofalne" posljedice po mrežu mobilne telefonije, objavila je Američka agencija za reguliranje telekomunikacija, procjenjujući da je "više od 95 posto mreže" izvan funkcije.

Po američkom Centru za uragane (NHC) kiša bi mogla doseći 50 do 75 cm do subote, čak 90 cm mjestimično.

"Ako možete popnite se negdje visoko, SADA", pisalo je u četvrtak ujutro u tvitu nacionalne meteorološke službe spominjući "katastrofalne" poplave.

Maria, oscilirajući između kategorije 4 i 5 kad je pogodila Portoriko, napravila je ogromnu štetu i više desetaka tisuća osoba pobjeglo je u skloništa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa