Obavijesti

News

Komentari 1

'Nakon pobjede protiv Rusije nije bilo bebe koja nije plakala'

'Nakon pobjede protiv Rusije nije bilo bebe koja nije plakala'

Mame i bebe iz rodilišta u Pakracu u subotu su pratile utakmicu protiv Rusije, a pripremaju se i za srijedu kada hrvatska nogometna reprezentacija igra utakmicu protiv Engleske

VIDEO

Utakmica protiv Engleske s nestrpljenjem se očekuje u pakračkom rodilištu, među 'novopečenim' mamama i njihovim prinovama.

Naime, dok mnogi s puno strasti gledaju uspjehe naše nogometne vrste ispred TV ekrana u domovima, kafićima ili trgovima, bebe rođene u pakračkom rodilištu, stare jedva nekoliko sati ili dana, Lucija Vončina, Marta Brtan, Petar Šplajt, Jakov Isić i Filip Santo zajedno su s majkama proslavile pobjedu nad Rusima, a sada se pripremaju za gledanje utakmice protiv Engleske.

- Moj sin Luka je dobio ime po Modriću, inspirirani prvenstvom u nogometu 2008. Moja kći Marta je rođena u pakračkom rodilištu za vrijeme ovog prvenstva i mogu reći da su naše živote na neki način obilježili Vatreni, a posebice navijanje za njih. Tijekom utakmice protiv Rusije, bebe na rodilištu bile jako mirne, ali nakon nje mislim da nije bilo bebe koja nije plakala, neke i cijelu noć. Našalile smo se sa to bebe na svoj način slavile pobjedu. A nju očekujemo i protiv Engleza za koje ćemo navijati i mi veliki, ali i naši mali - istaknula je mama Martina Svjetličić Brtan opisujući navijačku atmosferu u pakračkom rodilištu u jeku borbe Vatrenih.

- Dan nam prolazi kao i svaki drugi u bolnici, ali nas muči ono glavno pitanje - tko će pobjediti? Nakon Rusije, jasno je samo jedno, kako ćemo preživjeti da ne gledamo i ovu borbu naših Vatrenih u srijedu. Dugo smo se premišljale oko navijanja jer ipak nas rezovi bole pa je teško sjediti. Zajedno s nama nakon dojenja stigle su i bebe koje nisu htjele spavati, nego su i one navijale mlatarajući svojim ručicama. Pozdrav svima iz pakračkog rodilišta od najmlađih navijača - poručila je mama Vlatka Vončina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U pakračkom rodilištu godišnje se rodi 500 beba, a od početka 2018. rodilo ih se 193, a za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu njih čak 44. Sve mame i bebe navijači se osjećaju odlično, neki će biti kod kuće boraviti za vrijeme utakmice s Engleskom kući, a neke mame i bebe će ponoviti navijačke aktivnosti gledanjem utakmice u rodilištu.

- Pakrac je mali grad, s velikim srcem za Vatrene. Kod nas se glasno navija, bodri, živi za reprezentaciju. Stoga me ne čudi da su i naši najmlađi, naše bebe u rodilištu, zajedno s mamama proslavile pobjedu nad Rusima, te jednako očekujem i nakon duela s Engleskom. I sama volim posjetiti domaće utakmice reprezentacije i navijam s tribina. Pokušati ćemo organizirati odlazak naših navijača iz Pakraca na doček Vatrenih u Zagreb po povratku iz Rusije. Cijeli Pakrac živi za nogomet i našoj reprezentaciji želimo pobjedu do kraja - kazala je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović