Obavijesti

News

Komentari 101

Nakon pritiska javnosti, sud u zatvor šalje mladića koji je 2019. usmrtio curicu na zebri

Nakon pritiska javnosti, sud u zatvor šalje mladića koji je 2019. usmrtio curicu na zebri

Magdalene više nema, tog dana nije ubio samo Magdalenu, ubio je cijelu jednu obitelj - napisala je njezina majka nakon što su mediji prenijeli vijest da je policija pronašla 19-godišnjaka koji je divljao na Pelješkom mostu.

VIDEO

Mladić (19) koji je prije tri godine izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula 15-godišnjakinja ide u zatvor na tri godine, stoji u rješenju Županijskog suda u Dubrovniku.

Odluka je donesena zbog pritiska medija i javnost oko slučaja te nakon što je predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić zatražio očitovanje dubrovačkog suda, javlja Telegram

Vapaj majke: 'Divljak s Pelješca usmrtio je moju kćer'; Njegov otac: 'Zna da je kriv i ne bježi'
Vapaj majke: 'Divljak s Pelješca usmrtio je moju kćer'; Njegov otac: 'Zna da je kriv i ne bježi'

Još lani je presuda postala pravomoćna, a sa županijskog suda u Dubrovniku tvrde da ga nisu uputili na izdržavanje kazne jer se njegov spis nalazi na Ustavnom sudu RH kojem je podnio tužbu. No, predsjednik Ustavnog suda RH Miroslav Šeparović javno je potvrdio da ustavna tužba ne može odgoditi izvršenje zatvorske kazne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako neslužbeno doznajemo, 19-godišnjak je kao maloljetnik 17. srpnja 2019. godine vozeći motocikl brzinom od 117 km/h kroz naseljeno mjesto na pješačkom prijelazu naletio na 15-godišnju Magdalenu Šimić i usmrtio je. U vrijeme nesreće imao je vozačku dozvolu A kategorije, no motor kojim je upravljao bio je prevelike kubikaže, odnosno nije imao dozvolu za upravljanje takvim motorom. Vozački ispit za B kategoriju položio je čim je postao punoljetan, a potom su mu, navodno, baka i djed kupili auto.

 

Zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom na Županijskom sudu u Dubrovniku mladić je u siječnju 2021. osuđen na tri godine i deset mjeseci maloljetničkog zatvora. Presudom Vrhovnog suda RH od 25. studenoga 2021., koju je Županijski sud zaprimio 20. prosinca 2021., preinačena je prvostupanjska presuda u odluci o kazni, koja je smanjena na tri godine maloljetničkog zatvora, a izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom četiri godine dulje od izrečene kazne maloljetničkog zatvora, te počinje teći od izvršnosti te presude.

VIDEO Policija pronašla mladića (19) koji je divljao autom na Pelješkom mostu, dobio kaznu
VIDEO Policija pronašla mladića (19) koji je divljao autom na Pelješkom mostu, dobio kaznu

- Prije izvršnosti te presude Ustavni sud RH traži od ovog suda spis na uvid povodom ustavne tužbe okrivljenog maloljetnika, te se spis odmah i dostavlja u Zagreb, gdje se nalazi i dan danas, zbog čega predmet i nije pošao na izvršenje - odgovorili su nam jučer iz Županijskog suda u Dubrovniku.

Kako se ovaj mladić opet našao u fokusi javnosti?

Krajem kolovoza na stranici 'Promente zgode i nezgode' objavljena je snimka na kojoj se vidi kako vozač BMW-a na Pelješkom mostu pretječe kolonu vozila vozeći zaustavnim trakom što je izazvalo zgražanje i negodovanje javnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

'Krkan' s Pelješkog mosta prije tri godine usmrtio je maloljetnicu motociklom 00:50

- Policija je utvrdila da je vozilom upravljao 19-godišnjak, protiv kojeg je podnesen Obvezni prekršajni nalog zbog počinjenog prometnog prekršaja nepropisnog pretjecanja i pretjecanja trakom za zaustavljanje u nuždi. Predviđena novčana kazna za spomenute prekršaje je 2.700,00 kuna - izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska te dodala da je riječ o višestrukom prekršitelju kojega je policija u više navrata sankcionirala.

- Moj sin ne bježi od odgovornosti, on je svjestan da je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula ta djevojka i živi s tim već tri godine. Njega zatvor čeka i on ga ne može izbjeći. Nakon ovih objava u medijima danima ne izlazi iz kuće zbog neugodnosti, kazao nam je otac 19-godišnjaka. kojega je policija prekršajno prijavila zbog pretjecanja kolone po zaustavnoj traci na Pelješkom mostu.

Nakon što je kamera snimila mladićev BMW na mostu te kontaktirala vlasnika vozila, dodaje, nije pokušao izbjeći odgovornost i prijaviti da je netko bio za volanom u kritično vrijeme. Također, pojasnio je da mladić nije na izdržavanju kazne jer su tražili odgodu. Naime, u prometnoj nesreći 2019. i sam je ozlijeđen zbog čega je imao operaciju u Austriji te se još liječi.

- Magdalene više nema, tog dana nije ubio samo Magdalenu, ubio je cijelu jednu obitelj - napisala je njezina majka nakon što su mediji prenijeli vijest da je policija pronašla 19-godišnjaka koji je divljao na Pelješkom mostu. Za razgovor nije imala snage, a prije nego je uklonila post poručila je da slobodno možemo prenijeti što je napisala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a