Obavijesti

News

Komentari 35

Nakon šamanskog obreda u šatoru je izgorio muškarac

Nakon šamanskog obreda u šatoru je izgorio muškarac
7

Prijatelji su na imanju načelnika općine Saborsko jeli halucinogene bobice. Buncali su i nepovezano pričali. Jedan je umro, a ostali su završili u ludnici

VIDEO

Inače je tih i miran, ali što je to bilo noćas... Vratio se od susjeda s proslave Nove godine već oko pola jedan. Do šest ujutro sam čula glasove, čas tihe, čas bučne. Na trenutke sam mislila da ruši ormare. Kad ono, sve je porušio i izokrenuo, fotelje, ormar, krevet, noge od stola je polomio. I pričao je sam sa sobom, prepričala nam je Antonija Hodak, šogorica hospitaliziranog Ivice Hodaka (39).
Doček Nove godine na imanju načelnika Saborskog Luke Hodaka misterija je i policijskim istražiteljima. Ratka Barića supruga Ankica mrtvog je pronašla u indijanskoj sauni Luke Hodaka. Luka je stajao pored njegovog izgorjelog trupla s puškom u ruci. Ivicu Hodaka, načelnikovog bratića, Marka Tomšića (44) i mladića iz Karlovca Hitna je prevezla u Opću bolnicu u Ogulinu. Zadržali su ih na psihijatriji.
Pet se muškaraca oko 22 sata na Staru godinu “zabarikadiralo” u indijansku saunu. Načelnikovi susjedi i rođaci kažu da su vani palili vatru. Vruće su kamenje nosili u drveni “šator”. Tu su se zabavljali. Njih petorica, sami bez žena. Kažu u Saborskom, vražja posla. Nikada im se nije sviđao načelnik Hodak i njegovo sljedbeništvo šamanskih pokreta.
- Majko Božja, to vam je bilo strašno. Šogor je u 6 ujutro došao pred moja vrata na kat i vikao: ”Jura, Jura!”. Ja sam mislila, koji Božji Jura. Otvorila sam vrata, a on je s metlom trao stepenicama. Probudila sam muža, rekla mu: ”Marko, Ivica je prolupao”.
Zabrinuta Antonija nazvala je susjedu Ankicu Barić. I ona se tada zabrinula. Njezin se Ratko nije vratio s dočeka. Ljutito je otrčala do načelnika Hodaka. Mislila je da će ga ukoriti, no počela je vrištati. Gotovo potpuno izgorio u sauni je ležao njezin suprug.
- U minuti se tu okupilo pedesetak ljudi. Svi smo bili izvan sebe. Pozvali smo policiju i Hitnu. Moj šogor i dvojica preživjelih bili su potpuno izvan sebe. Buncali su, nepovezano pričali, nisu znali ni gdje su ni što su. Što se dogodilo Ratku, još nitko ne zna - šokirana je Antonija. No uvjerena je kako im je sve to od otrovnih biljaka. Kaže, ili su pojeli ili skuhali čaj od tih bobica i popili ga. Bobice u navodno plod biljke bun.
- Hodak bi jeo bobice, znao je to dijeliti prijateljima s kojima bi bio u sauni - kažu u Saborskom, koje je u četvrtak “okupirala” policija.
Krim-policija od načelnika Općine u četvrtak nije dobila ni jednu suvislu informaciju. Iako su ga liječnici pokušali “otrijezniti” od halucinogenih bobica, Luka Hodak samo je neartikulirano ispuštao glasove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk