Obavijesti

News

Komentari 22

Nakon Šešelja, Sabor se treba ujediniti i po pitanju zdravstva

Nakon Šešelja, Sabor se treba ujediniti i po pitanju zdravstva
2

Potvrdila je da je potpisala inicijativu "U ime obitelji" o novom izbornom zakonu. Kaže da je protiv predizbornih koalicija i za izbor tri kandidata na otvorenim listama

VIDEO

Deklaracija o Vojislavu Šešelju koju je Sabor zajednički izradio i izglasao je sjajan dokument koji će ostati za povijest. Ali isto tako trebali bi svi sjesti zajedno i isto tako dovesti povijesne, zajedničke odluke o zdravstvu, mirovinskom sustavu i regionalnoj podjeli u Hrvatskoj. To nam treba biti cilj i ovo je dokaz da se to može, rekla je Jadranka Kosor gostujući  u emisiji Veto na Jabuci TV.

Kosor je ponovila kako stranačke hijerarhije ponekad priječe tome, ali da se treba izdići i napraviti te važne korake za boljitak Hrvatske.

Potvrdila je u emisiji da je potpisala inicijativu Željke Markić i “U ime obitelji” o novom izbornom zakonu, ali i izrazila skepsu što se o njemu u Saboru prestalo pričati.

JabukaTV

- Nekoliko prijedloga, pa i onaj kolege Flege, Kregara i mene prošlo je prvo čitanje i najavljeno je tada da ćemo se sastati i vidjeti kako sve te prijedloge pretočiti u jedan. Od toga ništa pa se bojim da se tu ne igraju neke igrice. Važno je do veljače izglasati novi izborni zakon s otvorenim listama. Mislim da treba zabraniti predizborne koalicije, ali omogućiti da se biraju po tri kandidata s liste, a ne samo jedan. S druge strane, predsjednici dviju najjačih političkih stranaka su iznimno nepopularni pa se nadam da nemaju neki plan opstruirati to i tako spriječiti da netko u stranci dobi više glasova od njih - kazala je Kosor.

Nije željela izreći koga će od predsjedničkih kandidata podržati, ali je jasno dala do znanja, ne navodeći imena, kako najave Kolinde Grabar Kitarović o uplitanju u rad Vlade u slučaju pobjede nisu ono što ulazi u ovlasti predsjednika.

- Treba jasno znati koje su ovlasti predsjednika i što on može, a što ne. Sazivati sjednicu Vlade ne može i to se na primjeru mene i predsjednika Josipovića jasno vidjelo prije nekoliko godina. Predsjednik mora biti osoba koja se bavi vanjskom politikom, pitanjem vojne sigurnosti i ostalim temama koje su mu po Ustavu u ovlasti - rekla je Kosor.

Najavila je da će poslije predsjedničkih izbora obznaniti svoje daljnje političke planove, ali da ambicija “nažalost u politici još uvijek ima”.

- Hoće li to biti stranka ili lista osoba koja slično razmišljaju vidjet ćemo, ali nešto će biti - rekla je Kosor koja je izbjegla odgovor na pitanje vidi li i Martinu Dalić u političkom partnerstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca