Obavijesti

Promo sadržaj

Nakon školovanja za mesara osiguran posao u MI Ravlić

Nakon školovanja za mesara osiguran posao u MI Ravlić
6

Obzirom na problem pronalaska kvalificirane radne snage, Mesna industrija RAVLIĆ je pokrenula projekt stipendiranja učenika koji se odluče školovati za mesare

Jedna od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj koja zapošljava više od 350 djelatnika – Mesna industrija RAVLIĆ d.o.o., u posljednje se vrijeme suočila s problemom pronalaska kvalificirane radne snage, konkretno mesara. „U našim smo se maloprodajama već orijentirali na sektor trgovaca koje obučavamo da rade kao mesari u našim mesnicama, no u samoj proizvodnji je jako teško doći do radne snage koja ima iskustvo i znanje i koja želi raditi.“ – istaknula je Ivana Ravlić Devald, izvršna direktorica Mesne industrije RAVLIĆ. 

Obzirom na problem pronalaska kvalificirane radne snage, Mesna industrija RAVLIĆ je pokrenula projekt stipendiranja učenika koji se odluče školovati za mesare. Kroz projekt „Budi moj mesar – Promijeni perspektivu“, kompanija nastoji pronaći buduće djelatnike koji će se u Obrtničkoj školi u Osijeku školovati za zanimanje mesar, te kod njih u proizvodnji odraditi praktični dio nastave kako bi stekli neophodna znanja, a po završetku školovanja, očekuje ih stalan posao u Mesnoj industriji RAVLIĆ. Kako je riječ o deficitarnom zanimanju koje svake godine upiše iznimno mali broj učenika, Mesna industrija Ravlić nudi i stipendiju tijekom školovanja u iznosu 10.000 kuna godišnje, odnosno 30.000 kuna za tri godine školovanja koliko traje, kako bi dodatno potaknuli osnovnoškolce da odaberu ovo zvanje.

„Jako malo djece se na kraju osmog razreda odluči dalje školovati za zvanje mesar i tu imamo velikih poteškoća uopće upisati dovoljan broj djece kako bi zadržali taj smjer u Osijeku. Nadam se kako će ovaj poticaj od strane Mesne industrije RAVLIĆ pridonijeti tome da se ove godine upiše barem naša kvota od 7 učenika u ovaj smjer.“ – rekla je ravnateljica Obrtničke škole Osijek prof. Maja Zorić, dodavši kako bi se, pokaže li se za time potreba, sljedećih godina povećale kvote za upis mesara kojih svakako treba na tržištu rada. 

Kako su prvi upisni rokovi u Obrtničkoj školi u Osijeku prošli, vidljivi su i prvi pozitivni rezultati projekta ”Budi moj mesar – Promijeni perspektivu”. Naime, planirana kvota za zvanje mesar je popunjena na prvom upisnom roku, a trenutno prazne školske klupe će spremno dočekati nove generacije mesara.

Učenici koji se odluče prihvatiti ponudu, kako bi osvojili stipendiju najprije se moraju upisati u smjer mesar u Obrtničkoj školi Osijek, a potom se prijaviti za program stipendiranja u Mesnoj industriji Ravlić. Naravno, od njih se očekuje da svoje obaveze u školi i na praksi redovito izvršavaju, a po završetku srednje škole ponudit će im se stalan radni odnos u Mesnoj industriji RAVLIĆ u kojem su obvezni ostati minimalno 3 godine, inače su dužni vratiti polovinu iznosa stipendije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.