Obavijesti

News

Komentari 119

Nakon što je prijetio novinarki, Ivošević se ispričao: 'Na neko vrijeme se povlačim iz javnosti'

Nakon što je prijetio novinarki, Ivošević se ispričao: 'Na neko vrijeme se povlačim iz javnosti'

Splitska policija potvrdila je da je srijedu popodne nakon objave u medijima da je dogradonačelnik Bojan Ivošević prijetio urednici Slobodne Dalmacije započela s istraživanjem

VIDEO

Bojan Ivošević oglasio se na Facebooku nakon priopćenja Slobodne Dalmacije o tome da je verbalno napao njihovu novinarku.

Bojanov status prenosimo u cijelosti:

Pogriješio sam kada sam na neprimjeren način razgovarao s novinarkom Nikolinom Lulić i na tome joj se još jednom ispričavam. Zapravo, kad malo bolje razmislim, čini mi se da zaista ponekad imam problem u komunikaciji. To se događa u situacijama u kojima se potpuno emotivno predam nekom poslu i lako u žaru argumentiranja pređem granicu koja se ne smije prelaziti.

Potrudit ću se i u sljedećem razdoblju posvetiti unaprjeđivanju komunikacijskih vještina kako se ovakve stvari ne bi ponavljale.

One stvari koje dobro radim, radit ću u medijskoj tišini i u sljedećem razdoblju se povlačim iz javnosti. O stvarima iz mog djelokruga komunicirat će gradske službe, kako je često bilo slučaj i do sada.

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija objavila je redakcijsko priopćenje u kojem navodi da je splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević novinarki vikao: "Napit ću vam se krvi!"

Njihovo priopćenje također prenosimo u cijelosti:

"Prvo stablo posađeno na Marjanu u posljednjih više od 30 godina - osvanulo je prije nekoliko dana na službenim Facebook stranicama Grada Splita o sadnji stabala, odnosno obnovi Park-šume na Marjanu.

"Prvi put u mom životu na Marjanu se odvija organizirana sadnja novih stabala šta dovoljno govori o tome kako se dosad skrbilo o plućima grada", rekao je tim povodom Bojan Ivošević, splitski dogradonačelnik.

No da to nije istina, jednostavna je i dobro argumentirana teza članka objavljenog na portalu Slobodne Dalmacije u kojemu je nabrojeno tko je, kad i zašto još ranije sadio stabla na Marjanu.

Članak je, međutim, razbjesnio Bojana Ivoševića: nakon njegove objave nazvao je urednicu Gradske rubrike Nikolinu Lulić i grubo je verbalno napao. Iz cijelog niza uvreda i prijetnji izdvajamo jednu, koja je urednicu Lulić osobito zgrozila: "Napit ću vam se krvi"(!!??).

Ovo nije prvi put da se splitski dogradonačelnik obrušava na novinare Slobodne Dalmacije i drugih medija nakon objava tekstova koji mu iz nekog razloga "ne sjednu" - dapače, takvi su napadi sve učestaliji, a krug novinara koje je dogradonačelnik Bojan Ivošević verbalno napao - uz povišen ton i uvrede - sve širi.

U svom radu svakodnevno smo izloženi kojekakvim pritiscima, pogotovo u posljednje vrijeme, ali ovakav način "komunikacije" od strane jednog od čelnih ljudi Grada nismo doživjeli. Tim više što smo se prema svim dosadašnjim gradskim čelnicima odnosili jednako, pa tako i prema Bojanu Ivoševiću.

Riječ je o posve neprihvatljivom obliku komuniciranja te nedopustivom pritisku na našu medijsku kuću i njene zaposlenike.

Naš cilj je zaštititi novinarsku profesiju te omogućiti našim novinarima slobodno obavljanje svakodnevnih zadataka. A taj cilj ćemo, budite uvjereni, ispunjavati prateći standarde struke koje smo, između ostalog i sami postavili. Na jednom kulturnom, ljudskom i nadasve pristojnom nivou".

Splitska policija istražuje prijetnju Ivoševića urednici Slobodne Dalmacije

Splitska policija potvrdila je da je srijedu popodne nakon objave u medijima da je dogradonačelnik Bojan Ivošević prijetio urednici Slobodne Dalmacije započela s istraživanjem.

Policija je u kratkoj izjavi navela da su odmah nakon objave priopćenja Slobodne Dalmacije započeli s mjerama i radnjama iz nadležnosti policije kako bi utvrdili ima li u tom slučaju elemenata kaznenog djela ili prekršaja koje se progoni po službenoj dužnosti.

Neslužbeno se doznaje da je tijekom popodneva policija saslušala urednicu gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolinu Lulić, a najvjerojatnije bi tijekom večeri ili sutra ujutro trebao biti saslušan i dogradonačelnik Ivošević.

Ivošević je reagiravši na tekst objavljen u Slobodnoj Dalmaciji o sadnji stabala na Marjanu u nedjelju na mobitel nazvao urednicu Gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolinu Lulić verbalno je vrijeđajući, zaprijetivši joj kako će im se krvi napiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca