News

Komentari 1

Nakon tri godine podignuli optužnicu zbog smrti radnika

Nakon tri godine podignuli optužnicu zbog smrti radnika

Muškarac je propustio osigurati skelu, odnosno nije postavio zaštitnu ogradu na nju, a zbog toga je 69-godišnji muškarac pao, slomio vratnu kralježnicu i preminuo nekoliko mjeseci kasnije

Općinsko je državno odvjetništvo u Pazinu podiglo pred Općinskim sudom istoga grada optužnicu protiv 57-godišnjeg muškarca i trgovačkog društva sa sjedištem u Poreču, zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Muškarca terete da je 24. studenog 2017. godine oko 16.00 sati, prilikom izvođenja građevinskih radova na gradilištu izgradnje obiteljske kuće u mjestu Trget, kao ovlaštenik zaštite na radu trgovačkog društva iz Poreča, a koje je na navedenom gradilištu bilo izvođač radova, propustio osigurati da radna skela bude postavljena, dimenzionirana, osigurana i korištena na takav način da osobe s nje ne mogu pasti, točnije nije bila postavljena zaštitna ograda. 

Zbog toga je i 69-godišnji muškarac radeći na izgradnji potpornog zida pao sa skele s visine od oko dva metra na tlo, uslijed čega je došlo do prijeloma vratne kralježnice, posljedične oduzetosti ekstremiteta sa slabljenjem disanja i drugih ozljeda, te je on preminuo 26. veljače 2018. zbog zadobivenih ozljeda.

Suđenje se nastavlja. 

Najčitaniji članci