Obavijesti

News

Komentari 11

Nakon tri operacije, Ljilja uživa u životu: Sita, zdrava i sretna

Nakon tri operacije, Ljilja uživa u životu: Sita, zdrava i sretna
5

Početkom travnja prošle godine Ivana Grmoja iz sela Rakitovice kraj Donjeg Miholjca udomila je napuštenu svinju Ljilju. Svinjica je prošla tri operacije. Danas je sretna, zdrava i sita

VIDEO

Otkako je zatoplilo, Ljilja jednostavno uživa. Jako puno vremena provodi vani, ruje i kopa. Uistinu je jedva dočekala toplo vrijeme, rekla je Ivana Grmoja (30) iz sela Rakitovice.

Prije godinu dana Ivana je udomila svoju prvu svinju Ljilju. Volonteri Udruge Pobjede pronašli su je u kanalu nedaleko Bizovca. Ležala je ranjenog trbuha. Nakon toga je prošla tri operacije. Teško je podnosila buđenje iz anestezije, ali hrabra Ljilja izdržala je sve. Danas još osjeća posljedice na nozi jer joj smeta težina, ali na njenu se kilažu ne može utjecati. Naime, Ljilja se deblja od svega što pojede. Ivana se prisjeća da, kada su je volonterke pitale bi li udomila svinju, nije puno dvojila. Mislila je zašto ne pružiti Ljilji dom i lijep život ako već može.

Ljilja danas živi u Ivaninom velikom dvorištu i boksu unutar kojeg ima privatnu blatnu kaljužu koju voli više od svega. Nije društvena s drugim životinjama i vrijeme najviše voli provoditi sama.

- Iako imam i mačke, pse, patke i kokice, Ljilja je nekako više sama za sebe - rekla je Ivana i dodala kako bi mogla reći da je njena Ljilja doista ‘u svom svijetu’.

Svinja jede tri puta dnevno. Vlasnica joj svakodnevno kuha voće i povrće. Posebni specijaliteti koje obožava su bundeve, tikvice i jabuke. To su njene poslastice.

Težinom je prešla 150 kila. Ivana za nju kaže da je prava razmažena svinjica koja traži pažnju čim ugleda ljude. Prepoznaje i svoje ime kada ju se doziva i iznimno je osjećajna.

- Svinje ponekad mogu doživjeti i deset godina starosti. Nadam se da će Ljilja živjeti što dulje. Dok je živa, bit će kod nas - zaključila je.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...