Obavijesti

News

Komentari 50

Srb: Šokiran sam presudom, noćas nisam mogao spavati

Srb: Šokiran sam presudom, noćas nisam mogao spavati
6

Predsjednik HSP-a Danijel Srb je razočaran izrečenom kaznom Ivi Sanaderu i HDZ-u i neugodno iznenađen. Kazao je da su prodaja Ine i slučaj Fimi medija veleizdaja

VIDEO

Predsjednik HSP-a Daniel Srb u srijedu je komentirao presudu Ivi Sanaderu i HDZ-u te pritom kazao da je razočaran izrečenom kaznom zbog koje nije cijelu noć spavao. 

- Šokiran sam, vrlo neugodno iznenađen. Nisam mogao noćas spavati kada sam vidio da nakon što je presuđeno, da je Ivo Sanader kriv, da je osuđen na samo devet godina zatvora. To je nedopustivo. Sjetimo se da je on već jednom dobio deset godine zatvora, da je odgovoran za prodaju Ine - izjavio je Srb na konferenciji za medije u Karlovcu.

Kazao je  da su prodaja Ine  i slučaj Fimi Medije veleizdaja, a smatra i da je akt veleizdaje potrebno unijeti u hrvatsko pravosuđe kao kazneno djelo, koje bi se trebalo kazniti doživotnim zatvorom. Dodaje da je upravo suđenje Ivi Sanaderu prilika da se taj problem razriješi i da bude poruka svima u Hrvatskoj.      

'Ukradeni novac koristili kako bi uništili HSP'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Činjenica da je osuđen i HDZ govori o tome da se HDZ  okoristio tim ukraden novcem. Okoristio se kako bi ponovno došao na vlast, a stvarna žrtva, politička žrtva osim hrvatskih državljana, smo kao stranka bili mi. Jer je taj prljavi novac, taj ukradeni novac iskorišten je kako bi se uništavala HSP, od toga da se plaćalo pjevačima da ne pjevaju za nas, do brojnih drugih. A na nas su se bili okomili jer su bili svjesni da ako ne udare na HSP  da neće moć ponovno doći u poziciju da se koriste izvršnom vlasti RH i pozicijama za osobne probitke i osobnu korist -  rekao je Srb.

'Nama se sudilo za obranu domovine, njima jer su pljačkali'

Srb je usporedio HSP, koji je kao stranka također bio osuđen, s HDZ-om.

-  Bili smo osuđeni na  Vrhovnom sudu RH da moramo platiti veliku odštetu u milijunskim iznosima za nabavku vojne opreme još iz rujna 1991. godine. Mi smo kao stranka tada podigli kredit da bi te novce vratili. I prepoznajte sada razliku u ponašanju između,  nas koji smo plaćali ogromnu cijenu i politički jedva preživjeli taj trošak, a s druge strane ovi koji su koristili te novce za osobne probitke, za uništavanje političke konkurencije, a u konačnici kako bi naštetili RH u cijelosti. Nama se sudilo za obranu domovine, a njima jer su je opljačkali - kazao je Srb objašnjavajući da su milijunske iznose platili jednoj firmi za nabavku vojne opreme, ne želeći otkivati o kojem se iznosu radi, tek da su posljednju ratu kredita otplatili prošlog ljeta.

'Imamo krajnje neuspješnu Vladu'

Predsjednik HSP-a je kazao da je Savez za Hrvatsku, osam političkih stranaka među kojima je i HSP, nastao jer smatraju da je trenutak da posve drugačija politička opcija, domoljubne orijentacije preuzme odgovornost za izvršnu vlast RH.   

- Mi u ovom trenutku imamo krajnje neuspješnu Vladu RH, a s druge strane HDZ i njihove satelite. Dva suprotstavljena bloka, jedne koji bi Hrvatsku najradije utopili u neke nove Jugoslavije i ove druge, koji su koristili domoljublje kako bi se osobno bogatili, a hrvatskim građanima kako bude - zaključio je Srb.

HSP u srijedu poslijepodne u Karlovcu održava sjednicu Predsjedništva stranke, zatvorenu za javnost. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...