Obavijesti

News

Komentari 26

Namučili bi i Odred za čistoću: Smeće iz stana iznose tri dana

Namučili bi i Odred za čistoću: Smeće iz stana iznose tri dana
9

Susjedi Kate i Mate D. godinama se žale na nesnosni smard koji dopire iz stana njihovih susjeda. Od količine skupljenog otpada komunalci su jedva uspjeli ući

VIDEO

Mate i Kata D. već sedam godina žive u stanu punom smeća u splitskom naselju Pazdigrad. Mate i Kata su socijalni slučajevi i grad Split dao im je 2004. godine stan na korištenje. Tada potpuno uređen stan u lijepoj zgradi danas je u očajnom stanju. 

Naime, Mate i Kata svakodnevno skupljaju smeće po kontejnerima i donose ga u stan. Iz stana već godinama prodire nepodnošljiv smrad, a susjedi su se već nekoliko puta žalili komunalnim službama, pa čak pozivali i policiju, no sve je bilo bezuspješno.

Smradu je došao kraju kad su komunalci napokon prodrli u stan supružnika jer je njihovom najbližem susjedu u stan počela prodirati voda iz njihovog stana.

- Ma to je strašno, taj smrad traje već godinama. Nitko u zgradi ne može živjeti od smrada, nadam se da će se sad situacija riješiti - rekao nam je stanar zgrade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Djelatnici RETO centra izbacuju smeće iz stana već tri dana, a ukupno su nakupili dva velika kamiona i dva "tamića".

Ušli smo u stan prije punjenja trećeg "tamića" i uvjerili se u istinitost susjedovih priča. 

Veliki dio stana ispražnjen je od smeća, ali je smrad i dalje toliko nepodnošljiv zato štićenici RETO centra nose zaštitne maske dok iznose smeće. Pokazali su nam spavaću sobu i rekli kako je tako više manje izgledao i cijeli stan kad su ušli u njega. Madraci, vreće, odjeća, obuća, sve jedno na drugom u visini od oko 2 metra. U sobu se zapravo zbog tih stvari ni ne može ući.

Razmjeri katastrofe najočitiji su ipak u dnevnom boravku nakon što su smeće izbacili van. Zidovi su potpuno crni, bube šetaju po podu, sve utičnice i prekidači su razbijeni, a ostaci hrane vise po žaruljama koje na žicama vise sa stropa.

Da sve bude teže za čistače, stan ima i podrumsku prostoriju. Štićenici su uskoro iz nje počeli izbacivati vreće s hranom, koja tamo sigurno stoji godinama. Susjedi su nam rekli kako i Mate i Kata imaju psihičkih problema i kako bi socijalne službe morale nekako riješiti taj problem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...