Obavijesti

News

Komentari 30

Nansi Tireli: ‘Terijerka’ koja piše poeziju i obožava vino

Nansi Tireli: ‘Terijerka’ koja piše poeziju i obožava vino
1

Otkrivamo tko je dama koja će voditi Laburiste nakon Dragutina Lesara. Prije politike bila je obrtnica 22 godine. Bavila se sportskom opremom i imala restoran

VIDEO

Kad se nečeg uhvati, drži se toga kao terijer, čak i kad joj okruženje sugerira da nije vrijedno truda, kratak je opis saborske zastupnice Nansi Tireli koja bi od subote trebala preuzeti vođenje Laburista, i to kao vršiteljica dužnosti.

Na dužnost je predložena nakon što je Dragutin Lesar u izbornoj noći podnio ostavku zbog poraza na izborima na kojima nisu osvojili ni jedan mandat u Europskom parlamentu. Tireli je rođena kraj istarskog Labina, 1965. godine, rastavljena je i majka je dvoje djece i, kako kaže, prema njihovim napucima nastoji živjeti. Moto sina Roberta je - Znanje je moć, a kćeri Ane - Tko drugome jamu kopa, bolje da je nešto posadio! Uvjerena je da upotrebom znanja i ruku možemo pokrenuti stvari, a opušta se dugim književnim formama, dobrim vinom i mudrim razgovorima.

- Mnogo se smijem unatoč tome što danas neke stvari više nisu smiješne. Ja sam za evoluciju i buđenje onih uspavanih dijelova moždanih vijuga. Želim mijenjati svijet - poruka je Nansi Tireli na službenim stranicama stranke.

Tireli piše poeziju, dio radova objavljen joj je u zbornicima istarskih pjesnika na književnom i dijalektalnom izričaju, amaterski se bavi slikarstvom, a kad je potrebno, zasuče rukave i pili drva, obrađuje vlastiti vrt, proizvodi vino, prema potrebi zida i postavlja pločice te boji zidove. Jedino što se ne usudi dirati su električne instalacije pa taj posao prepušta stručnjacima. Kolege za nju kažu da je topla, srdačna, korektna, savjesna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predviđanja za Laburiste za iduće parlamentarne izbore nisu nimalo ružičasta. Procjenjuje se da bi mogli samo tonuti, no u stranci vjeruju da će Tireli, koja je dosadašnjim radom u Saboru nametnula prepoznatljiv stil, izvući stranku iz takve situacije te da će je građani prepoznati. Prije politike bila je obrtnica 22 godine. U poslovnoj karijeri bavila se sportskom opremom i imala restoran u Labinu.

>>> Više pročitate u Expressu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.