Obavijesti

News

Komentari 36

Napad na konzulat: Vikao i bacio Molotovljeve koktele

Napad na konzulat: Vikao i bacio Molotovljeve koktele
6

DÜSSELDORF: Hrvatski državljanin (56) je oko 12 sati bacio dva Molotovljeva koktela na fasadu hrvatskog konzulata. Nikoga srećom nije ozlijedio

VIDEO

Hrvatski državljanin (56) je oko 12 sati bacio dva Molotevljeva koktela na fasadu hrvatskog konzulata u njemačkom gradu Düsseldorfu. Nikoga nije ozlijedio, objavila je njemačka policija.
 - Upravo sam se čuo sa generalnim konzulom i mogu reći da nema ozlijeđenih i da je materijalna šteta minimalna. Konzul je nakratko bio u bolnici zbog udisanja dima, pregledali su mu oči i pustili ga kući - rekao nam je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković. Policija je uhitila napadača i generalni konzul je u kontaktu s policijom.
- Još ne znamo identitet uhićenog, kao ni motive, a istraga je u tijeku. No nije točno da je čovjek vikao 'Ratni zločinci' - rekao je Jandroković. S obzirom da nema ozlijeđenih i da je materijalna šteta minimalna, u Dusseldorf će otputovati kada policijska istraga završi.
Muškarac koktele nije bacio na ljude, a plamen koji je izbio odmah su krenuli gasiti zaposlenici u konzulatu. Navodno je vikao da nema 'ništa protiv konzulata, ali da ima protiv kriminala u Hrvatskoj' prije nego je bacio Molotovljeve koktele. Generalnog konzula Vjekoslava Križanca prevezli su u bolnicu.
Gašenju su pomogli i zaposlenici iz obližnjeg studija za tetoviranje.
 - Samo sam vidjela da gori, da je vatra ugašena i da su muškarca uhitili. Nešto je vikao o ratu. Moj kolega je ugasio vatru. Gorjelo je samo kod vrata, ali vrata su od metala pa se nisu zapalila. Uplašili smo se - ispričala nam je vlasnica salona za tetoviranje. Napadača su svladali prolaznici te ga zadržali do dolaska policije. Vatra je oštetila samo fasadu zgrade, a vatrogasci su ju ugasili. Plamen je većinom zahvatio suho lišće ispred zgrade konzulata. Policija je brzo došla i uhitila napadača. Trenutno je u policijskoj postaji na kriminalističkoj obradi. Njemačka policija vjeruje da je motiv napada osobne, a ne političke ili ideološke naravi. Vjeruju i da je muškarac sam izvao napad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa