Obavijesti

News

Komentari 36

Napad na konzulat: Vikao i bacio Molotovljeve koktele

Napad na konzulat: Vikao i bacio Molotovljeve koktele
6

DÜSSELDORF: Hrvatski državljanin (56) je oko 12 sati bacio dva Molotovljeva koktela na fasadu hrvatskog konzulata. Nikoga srećom nije ozlijedio

Hrvatski državljanin (56) je oko 12 sati bacio dva Molotevljeva koktela na fasadu hrvatskog konzulata u njemačkom gradu Düsseldorfu. Nikoga nije ozlijedio, objavila je njemačka policija.
 - Upravo sam se čuo sa generalnim konzulom i mogu reći da nema ozlijeđenih i da je materijalna šteta minimalna. Konzul je nakratko bio u bolnici zbog udisanja dima, pregledali su mu oči i pustili ga kući - rekao nam je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković. Policija je uhitila napadača i generalni konzul je u kontaktu s policijom.
- Još ne znamo identitet uhićenog, kao ni motive, a istraga je u tijeku. No nije točno da je čovjek vikao 'Ratni zločinci' - rekao je Jandroković. S obzirom da nema ozlijeđenih i da je materijalna šteta minimalna, u Dusseldorf će otputovati kada policijska istraga završi.
Muškarac koktele nije bacio na ljude, a plamen koji je izbio odmah su krenuli gasiti zaposlenici u konzulatu. Navodno je vikao da nema 'ništa protiv konzulata, ali da ima protiv kriminala u Hrvatskoj' prije nego je bacio Molotovljeve koktele. Generalnog konzula Vjekoslava Križanca prevezli su u bolnicu.
Gašenju su pomogli i zaposlenici iz obližnjeg studija za tetoviranje.
 - Samo sam vidjela da gori, da je vatra ugašena i da su muškarca uhitili. Nešto je vikao o ratu. Moj kolega je ugasio vatru. Gorjelo je samo kod vrata, ali vrata su od metala pa se nisu zapalila. Uplašili smo se - ispričala nam je vlasnica salona za tetoviranje. Napadača su svladali prolaznici te ga zadržali do dolaska policije. Vatra je oštetila samo fasadu zgrade, a vatrogasci su ju ugasili. Plamen je većinom zahvatio suho lišće ispred zgrade konzulata. Policija je brzo došla i uhitila napadača. Trenutno je u policijskoj postaji na kriminalističkoj obradi. Njemačka policija vjeruje da je motiv napada osobne, a ne političke ili ideološke naravi. Vjeruju i da je muškarac sam izvao napad.